Paikallisurheilu

Vantaalle naisten EM-kultaa purjelautailun raceboard-luokassa

Purjelautailija Aleksandra Blinnikka voitti EM-kultaa Espanjan Cadizissa.

SVK1 Sports production
Vantaalainen Aleksandra Blinnikka , 22, voitti kultaa purjelautailun raceboard-lautojen Euroopan mestaruuskilpailuissa Puerto Sherryssä Espanjan Cadizissa viime viikonloppuna. Hän on myös tämän vuoden MM-hopeamitalisti.

Kilpailussa ajettiin naisten luokassa 14 lähtöä haastavissa olosuhteissa viiden päivän aikana. Blinnikka voitti mestaruuden neljän pisteen erolla ennen toiseksi tullutta espanjalaista Maria Antonia Dominguezia .

– Ei ollut helppo kilpailu! Nähtyäni osallistujalistan ajattelin, että hyvä, jos pääsen neljän parhaan joukkoon. Kilpailu oli tosi kovaa, joten olen iloinen, että voitin, Aleksandra Blinnikka kertoi kilpailun jälkeen.

– Toiseksi ja kolmanneksi tulleet espanjalaiset kilpailijat ovat paikallisia purjelautailijoita, joten he tietävät olosuhteet ja virtaukset hyvin. Olen itsekin harjoitellut viimeiset kaksi vuotta Cadizin vesillä ja paikka on todella haastava, hän lisäsi.

EM-kilpailusta Blinnikoiden perheeseen tuli myös kaksi himmeämpää mitalia, kun perheen isä Juha Blinnikka nappasi raskaan sarjan, eli 78-kiloisten, pronssia ja oman ikäluokkansa hopeaa ollen samalla yleisen sarjan kuudes.

Aleksandran 21-vuotias veli Daniel Blinnikka taisteli isänsä kanssa yleisen sarjan kärkikahinoissa ja oli lopputulosten seitsemäs.

Blinnikoiden perheen kuopus, 16-vuotias Benjamin Blinnikka oli viimeiseen päivään saakka tiukasti kiinni alle 20-vuotiaiden nuorten pronssimitalissa, mutta viimeisen päivän myrsky pudotti nuorukaisen ulos mitaleilta neljänneksi.

Espoolainen Sami Karppinen oli kokonaiskilpailun 19:s.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikallisurheilu

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu