Puheenaihe

Entinen Amnesty-pomo haluaa vaientaa median – ”Jussi Halla-aho on yhteiskunnalle vaarallinen fasisti”

Jussi Förbom haluaa, että perussuomalaisten europarlamentaarikko Jussi Halla-aho (kuvassa) ei saisi enää suunvuoroa suomalaisissa medioissa.

Päivi Tuovinen / Arkisto

Amnesty Internationalin Suomen osaston johtokunnan ex-puheenjohtaja Jussi Förbom haluaa suitsia suomalaiset mediat, jotta nämä eivät jatkossa kirjoittaisi europarlamentaarikko ja kaupunginvaltuutettu Jussi Halla-ahosta.

Hän kirjoittaa ajatuksistaan uusimmassa blogissaan.

Förbom on suivaantunut Helsingin Sanomissa eilen ilmestyneeseen juttuun, jossa haastateltiin Halla-ahoa hänen maahanmuuttoon liittyvistä näkemyksistään.

– En missään nimessä ole samaa mieltä siitä, että Halla-aholle olisi mitään syytä antaa mediassa tilaa, monivuotisen uran Amnestyn johdossa tehnyt Förbom kirjoittaa.

Hänen mukaansa Halla-aho on ajatusmaailmaltaan erittäin radikaali ihminen, jota voi kutsua myös fasistiksi.

Fasismi oli 1930-luvulla Italiassa valtaan päässyt aate, joka kielsi demokratian.

– Halla-aho on vaarallinen ja yhteiskunnalle haitallinen ihminen, Förbom valittaa.

– Hän käyttää taitavasti hyväkseen sitä hämmennystä, joka ihmisillä ja valtaosalla poliitikoista on suhteessa ihmissalakuljetukseen. Hän voimistaa retoriikallaan sitä käsitystä, että ihmissalakuljetuksessa on kyse lähtökohtaisesti järjestäytyneestä rikollisuudesta, joka uhkaa Euroopan turvallisuutta.

Förbom on itse pitkään vaatinut rajojen avaamista.

– Halla-aho aktiivisesti kääntää huomion pois siitä tosiasiasta, että kyse on EU:n oman rajapolitiikan synnyttämästä tilanteesta. Kuka tahansa nykyhallituksen ministeri sanoo kysyttäessä samaa, Förbom katsoo.

Förbomin mielestä Halla-aho on valmis jopa kieltämään Euroopan ulkopuolelta kotoisin olevien ihmisten ihmisarvon.

– Halla-aho on hautautunut syvälle rasismin ja ihmisten välisen erottelun pohjamutiin. Tämä on tapahtunut vuosia jatkuneen väkivaltaisen, fasistisen fantasioinnin ja kiihotuksen jälkeen.

– Mitä merkitsee yhdessä lehtijutussa annettu vakuutus, että rakettien ampuminen ihmisiä päin on aina väärin, jos sanoja itse on masturboinut ajatuksella punavihreiden feministien ampumisesta, Forbom päättelee.

Oikaisu klo 21.33: Förbom ei ole enää Amnestyn Suomen osaston johtokunnan puheenjohtaja. Hän ehti toimia pestissä 2008-2015. Hän ei ole myöskään enää Sadankomitean eikä Rauhanliiton jäsenlehti PAXin päätoimittaja, toisin kuin jutussa aiemmin väitettiin.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta: 

Oikaisu: Jussi Förbom ei ole Amnestyn puheenjohtaja5.10.2015 21.41

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu