Liikenne

Ministeriön raportti: Malmin kentän korvaaja maksaisi jopa 50 miljoonaa

Suomen Ilmailuliitto puolustaa Malmin lentokenttää.

Päivi Tuovinen / Arkistokuva

Suomen Ilmailuliiton toiminnanjohtaja Timo Latikka katsoo, että Malmin lentokentästä luopuminen asuntorakentamisen takia olisi sekä taloudellisesti että yhteiskunnallisesti epäedullista, ja rikkoisi aiemmin sovittuja periaatteita.

Latikka vetoaa liikenne- ja viestintäministeriön työryhmän loppuraporttiin, jossa todetaan, että Malmin kentälle ei voida osoittaa korvaajaa Helsingin seudulta.

Raportin yhteenvedosta käy ilmi, että korvaavan kentän perustaminen vaatisi noin 30–50 miljoonan euron alkuinvestoinnit. Lisäksi vuotuisia käyttökuluja tulisi noin kaksi miljoonaa euroa, Latikka ynnää.

Hän huomauttaa, että uuden kentän pitäisi olla riittävän lähellä Helsinkiä. Perustamiseen tarvittaisiin julkaista rahaa, mutta sen saaminen on nykyisessä taloudellisessa tilanteessa epätodennäköistä.

– Asiassa voi tulla vain yhteen johtopäätökseen: Malmin paras korvaava kenttä on Helsinki-Malmi, Latikka sanoo tiedotteessa.

Latikka oli jäsenenä ministeriön asettamassa työryhmässä. Hänen mukaansa työryhmän julkaisema raportti ei vastannut ministerin työlle asettamaa tavoitetta.

– Ryhmän työstä julkaistu raportti ei ole myöskään Suomen Ilmailuliiton tahtotilan mukainen, vaan on työryhmää vetäneen virkamiehen yhteenveto.

Latikka katsoo myös, että Malmin kentän alasajo rikkoisi aikoinaan tehtyä periaatepäätöstä.

Hän muistuttaa, että Malmin kentän lakkauttamisen ehdoksi on vuonna 2000 asetettu toteuttamiskelpoinen suunnitelma korvaavasta kentästä. Tällaista suunnitelmaa ei ole nyt tehty.

– [Malmin kentän alasajo] tehdään tietoisena siitä, että samalla ajetaan alas merkittävä osa kansallisesta lentokoulutuksesta sekä tuhotaan tai merkittävästi heikennetään yleis- ja harrasteilmailun toimintaedellytyksiä pääkaupunkiseudulla puhumattakaan kansainväliseen kulttuuriperintöön kuuluvan kokonaisuuden tuhoamisesta. Tämä kansallisesti merkittävä päätös on poliitikkojen käsissä, Latikka sanoo.

 

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta: 

13 200 kirjoitti nimensä Malmin kentän puolesta – ”Suomen ennätys lajissaan”6.10.2015 09.05
Valtio myöntää: Malmin lentokentälle ei löydetty korvaajaa5.10.2015 12.36
Nyt tuli valtiolta viimeinen naula Malmin kentän arkkuun - "Asia loppuunkäsitelty"5.10.2015 11.32

Etusivulla nyt

Uusimmat: Liikenne

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu