Makumaailma

Viro houkuttelee kulinaristeja: 10 000 ateriaa erikoishintaan

Muhun saarella sijaitsevan Pädasten kartanon ravintola Alexander on mukana Eestin ravintolaviikolla.

Flavours of Estonia

Kaikkien aikojen ensimmäistä Viron ravintolaviikkoa vietetään 12.–25. lokakuuta.

Mukaan on valittu eri puolilta Viroa 21 huippuravintolaa, jotka tarjoavat kampanjan ajan mestarikokkien valmistamia aterioita edullisin hinnoin.

Moderni virolainen keittiö on sekoitus vanhoja perinteitä ja uusimpia tuulia, ja maanläheiset sesonkiainekset ovat viikon keskeinen teema.

Syntyi halusta tuoda esille nousevaa kulinaristikulttuuria.”

Idea Viron ravintolaviikolle syntyi halusta tuoda esille nousevaa kulinaristikulttuuria. Ravintolaviikko on Taste Estonia. Travel less. Taste more. -kampanjan päätapahtuma. Tarkoituksena toivottaa tervetulleeksi ne, joille Viron ravintolakulttuuri on vielä verrattain vierasta, sekä ne, jotka haluavat uppoutua entistä syvemmälle moderniin virolaiseen gastronomiaan.

Ravintolaviikkoon osallistuvat ravintolat ovat räätälöineet tapahtumalle erikoismenut, joissa niiden tyylit ja maut tulevat esille. Mukana on nimekkäitä ravintoloita kuten tallinnalaiset Tchaikovsky, MEKK ja Alexander.

Kampanjan aikana useamman ruokalajin lounas maksaa 20 euroa ja illallinen 35 euroa. Tapahtumaa varten on varattu etukäteen yli 10 000 paikkaa ravintoloista, ja näitä paikkoja voi varata Viron ravintolaviikon nettisivujen (estonianrestaurantweek.com) kautta. Ravintolaviikkoa varten on tarjolla vain rajoitettu määrä paikkoja. Varaus onkin tehtävä viimeistään edellisenä päivänä.

Kauempaa saapuvien ei tarvitse vaivata päätään majoituksen suhteen, sillä ravintolaviikkoon on valittu mukaan myös kaksitoista hotellia, jotka tarjoavat huoneita kolmeen eri hintaan: joko 80 euroa, 110 euroa tai 130 euroa yöltä kahden hengen huoneessa aamupaloineen.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta: 

Tässä ovat Tallinnan ja Viron parhaat ravintolat21.11.2014 14.40
Tchaikovsky on Tallinnan paras22.10.2013 13.56

Etusivulla nyt

Uusimmat: Makumaailma

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu