Puheenaihe

Joulupukkeja varataan jo nyt – ”Minä ainakin olen ollut ylibuukattu”

Markku Niemi sovittaa joulupukin myssyään Helsinki Mission toimipisteessä, jonne hän lahjoittaa osan joulupukkituotostaan. Niemi keikkailee vantaalaisissa kodeissa jouluaattona ja pikkujoulupukkina pääkaupunkiseudulla.

Päivi Tuovinen

Jouluun on vielä aikaa, mutta joulupukkeja varataan jo. Esimerkiksi www.joulupukkipalvelu.fi avautui jo syyskuussa. Tällä hetkellä palvelussa on yli kymmenen pukkia ympäri maata. Palveluun saa oman ilmoituksen maksusta.

Myös maksuttomia palveluita löytyy, lisäksi Facebookissa on useita Joulupukki-sivustoja.

– Netti on ylivoimaisen kätevä niin joulupukeille kuin joulupukin asiakkaille. Suosio kasvaa jatkuvasti. Viime vuonna meillä oli parisataa pukkia, kertoo joulupukkipalvelu.fi-sivuston asiakaspalvelupäällikkö Aleksi Räsänen .

Joulupukeilla on Räsäsen mukaan riittänyt keikkaa. Hän arvioi marras–joulukuussa olevan suurin sesonki, jolloin ihmiset heräävät tilaamaan joulupukkeja.

– Taloustilanne ei ole pukin töitä vähentänyt.

Tulevana jouluna vantaalaisissa kodeissa kiertää Markku Niemi . Tänä vuonna ensimmäistä kertaa Niemi keikkailee myös pikkujoulupukkina pääkaupunkiseudulla. Niemi on samaa mieltä Räsäsen kanssa, taantuma ei näy joulupukin aatossa.

– Minä ainakin olen ollut ylibuukattu usean vuoden, Niemi sanoo.

Pukeista voi valita mieluisen lyhyen kuvauksen perusteella. Autoileva, raitis, kokenut... Joku lupaa laulaa, jollain on teetetty asu. Pukkien hintahaitari on noin 40 eurosta 100 euroon. Niemi lahjoittaa osan aattoillan tuotosta hyväntekeväisyyteen.

Lue lisää aiheesta lauantain Vantaan Sanomista.

Oletko jo aloittanut jouluvalmistelut?

En
64% (7 ääntä)
Kyllä
36% (4 ääntä)
Ääniä yhteensä: 11

Tilaa uutiskirjeemme

Saat joka päivä klo 14 sähköpostiisi koosteen päivän kiinnostavimmista jutuista!

Tilaa tästä

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu