Puheenaihe

Rikastuuko asunnonvälittäjä Vantaalla? – Tuore tutkimus kertoo

Vantaalla asunnonvälituspalkkiot ovat heinä-syyskuussa pysyneet kutakuinkin muuttumattomina.

Johanna Erjonsalo / Arkisto

Vantaalla keskiarvolliset välityspalkkioprosentit pysyivät ennallaan heinä-syyskuussa.

Asunto-osakkeen välitysprosentti oli vuoden kolmannella vuosineljänneksellä keskimäärin 3,88 prosenttia kiinteistöjen välitysprosentin ollessa 4,14 prosenttia. Tämä sisältää arvonlisäveron.

Vantaalla on Helsinkiin ja Espooseen nähden keskiarvollisesti kalliimpi asunto-osakkeen välitys. Sen sijaan kiinteistöjen välittäminen on Vantaalla vastaavasti suhteessa Helsinkiä ja Espoota edullisempaa.

Asunto-osakkeiden arvonlisäverollisten välityspalkkioiden koko maan keskiarvo laski vuoden kolmannella neljänneksellä 0,01 prosenttiyksikköä. Suomen asunto-osakkeen ammattivälityksen keskiarvopalkkio oli tarkastelujaksolla 4,17 prosenttia sisältäen arvonlisäveron.

Edullisinta asunto-osakkeen välityspalvelu oli edelleen Kuopiossa. Kalleinta asunto-osakkeiden välitys sen sijaan oli Hämeenlinnassa ja Lappeenrannassa. Molemmissa kaupungeissa asunto-osakkeiden välityksestä pyydettiin vastaavasti keskimäärin 4,48 prosenttia.

Kiinteistöjen arvonlisäverolliset välityshinnat säilyivät koko maan tasolla keskiarvollisesti ennallaan. Kiinteistönvälitystä sai Suomessa heinä-syyskuussa keskimäärin 4,34 prosentin komissiolla. Kaikkein edullisinta kiinteistöjen välitystä tarjottiin niin ikään Kuopiossa. Kalleinta kiinteistönvälitys oli Hämeenlinnassa, jossa omakotitalon välityksestä pyydettiin keskiarvollisesti 4,64 prosenttia.

Tarkastelujaksolla valtakunnan edullisin välitysprosentti löytyi yritykseltä nimeltä Helsingin Seudun Kiinteistönvälitys. Se harjoittaa toimintaansa Herttoniemessä arvonlisäverollisen asunto-osakkeen välityshinnan ollessa 1,24%. Kalleinta asunto-osakkeen välitystä on saatavissa niin ikään Helsingistä. Kiinteistö Danska toimii Lauttasaaressa pyytäen asunto-osakkeen välityksestä jopa 6,2 prosenttia.

Lähteenä on käytetty välityspalkkiovertailua Asuntojenmyynti.fi-sivustolla.

Tilaa uutiskirjeemme

Saat joka päivä klo 14 sähköpostiisi koosteen päivän kiinnostavimmista jutuista!

Tilaa tästä

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu