Paikalliset

Myyrmäki saa hotellin ja uuden liikuntakeitaan

Myyrmäen urheilupuistoon rakennetaan uusi hyvinvointi- ja liikuntakeskus hotellipalveluineen.

Hankkeen on tarkoitus valmistua yleisurheilun EM-kilpailuihin, jotka järjestetään Helsingissä kesä-heinäkuun vaihteessa 2012.

YIT toimii kohteen rakennuttajana ja rakentajana sekä hankkii vuokralaiset. Rakennustyöt käynnistyvät urheilupuistossa näillä näkymin ensi keväänä.

Yrittäjille on tulossa keskuksesta hyvä kauppa-alusta.”
L-muotoinen rakennus jakaantuu noin sata huonetta käsittävään hotellisiipeen ja liikuntakeskustilat sisältävään siipeen.

Talokokonaisuus tulee Rajatorpantien ja Raappavuorentien kulmaukseen, Metropolia ammattikorkeakoulua vastapäätä.

Hotellissa on tilaa 2 800 ja liikuntakeskuksessa 7 500 neliömetriä.

Liikuntakeskus tarjoaa monipuolisia ja muunneltavia vaihtoehtoja liikunnan ja hyvinvoinnin parissa toimiville yrityksille.

– Urheilualan liiketiloja on vuokrattavana samaan tapaan kuin Salmisaaren liikuntakeskuksessa Helsingissä, toteaa YIT:n myyntijohtaja Arto Haavisto.

Salmisaaressa on tuplasti enemmän neliöitä, mutta siellä ei ole hotellia.

Myyrmäen liikuntakeskuksen tiloihin on suunnitteilla muun muassa kuntokeskus, lääkärikeskus, oma ravintola ja urheilun vähittäiskauppa.

– Yrittäjille on tulossa keskuksesta hyvä kauppa-alusta. Luovat yrittäjät ovat tervetulleita esittämään ideoitaan, toteaa Haavisto.

Rakennuksen julkisivut toteutetaan arkkitehdin ja kuvataiteilijan yhteistyönä.

Liikuntakeskukseen on tulossa kolme ja hotelliin viisi kerrosta.

Katolle valmistuu viihdekeskus, josta voi vuokrata tilaa esimerkiksi erilaisiin juhliin.

– Pääkaupunkiseudulle tarvitaan hotelli- ja majoituskapasiteettia. Yrittäjälle tulee joulu, kun hotelli valmistuu ennen EM-kisoja, pohtii Haavisto.

Ulkomaalaisille turisteille kertyy noin 50 000 yöpymisvuorokautta EM-kisojen aikana.

Kaupungin yhtiön omistaman Energia-areenan laajennus on tarkoitus toteuttaa myöhemmin urheilupuistossa.

Alueen suunnittelu on jatkunut arkkitehdit Sirenin yleissuunnitelman pohjalta.

Vantaan kaupunki omistaa alueen maapohjan, mutta se ei ole tässä vaiheessa vuokraamassa mitään tiloja liikuntakeskuksesta.

Hallien kehto

Myyrmäen urheilupuistoon on rakennettu jäähallit 1981 ja 1997, Myyrmäki-halli 1991, stadionin katsomo 2000, huoltorakennus 2002, urheiluhalli Energia-areena 2006 ja ravintola 2007.

Alueella on myös yleisurheilukenttä, hampurilaisravintola ja tarvittavat pysäköintialueet.

Urheilupuisto on seudullisesti merkittävä urheilu- ja virkistysalue.

Yleiskaavaan on merkitty Helsingistä Petikon virkistysalueelle johtava seudullinen ulkoilureitti, jota ei ole tälle osuudelle vielä rakennettu

Kommentti: Jo oli aikakin

Hotellin rakentamisesta Myyrmäen urheilupuistoon on puhuttu pitkään ja hartaasti. Nyt tämä toive toteutuu. Kaupan päälle tulee lisää hyvinvointi- ja liikuntapalveluja.

Hotelli ja liikuntakeskus sulautuvat luontevasti urheilupuiston ilmeeseen. Arkkitehtuuri ei särähdä silmään. Kerrosmäärät pysyvät maltillisina.

Puistosta tulee liikunnallinen keidas, sillä alueella on jo nyt mainiot olosuhteet eri palloilulajeille. Kaupalliset toimijat täydentävät kokonaisuutta tulevaisuudessa.

Myyrmäki säilyy vetovoimaisena: urheilupuistossa käy nyt lähes kaksi miljoonaa henkilöä vuosittain. Liikuntatapahtumien lisäksi alue imee messuja ja muita tapahtumia.

On toivottavaa, että samansuuntaista liikuntadraivia löytyy, kun Elmon urheilupuisto nytkähtää aikanaan liikkeelle Koillis-Vantaalla.

Jorma Rinne

[email protected]

Mitä mieltä olet hotellihankkeesta? Ota kantaa!

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu