Makumaailma

Aasialaisen ruuan erikoiskauppa maustaa nyt Korsoa

Lorna ja Timo Korkiamäki järjestelevät hyllyjä Lornan aasialaisessa ruokakaupassa, joka myy muun muassa kymmeniä erilaisia nuudeleita.

Armi Suojanen


Riisipussit, nuudelit, maustekastikkeet, välipalat ja muut aasialaiset herkut ovat järjestyksessä hyllyillä. Pakastin on pullollaan erikoisia kaloja, äyriäisiä ja simpukoita.

Nyt ei olla jossain Helsingin Hämeentien monista etnopuodeista, vaan Lornan ruokakaupassa keskellä Korsoa Merikotkantiellä.

Elintarvikkeita myy vantaalainen Lorna Korkiamäki . Myymälä on ollut auki kuukauden ajan, mutta nettikauppa Korkiamäellä on ollut jo vuodesta 2010.

– Se on meillä kotona Vierumäessä. Täällä on vähän enemmän tilaa ja tuotteet saavat paremmin näkyvyyttä, sanoo Timo-Pekka Korkiamäki , joka auttaa vaimoaan kaupassa.

– Vaikka enhän minä näistä niin paljon tiedä kuin Lorna, hän hymyilee.

Nettikauppa on meillä kotona Vierumäessä.”

Lorna Korkiamäki on iloinen kaupan saamasta vastaanotosta ja ihmisten osoittamasta kiinnostuksesta.

– On sanottu, että kiva kun tuotteita löytyy täältä. Niitä ei tarvitse lähteä hakemaan muualta.

Lornalle ruokakauppa, jonka yhteydessä on pienimuotoinen kahviokin, on yhden haaveen täyttymys.

Elintarvikkeet tulevat Hollannissa sijaitsevan tukkukaupan kautta. Se on kätevämpää ja vaatii kauppiaalta vähemmän paperityötä kuin, jos hän tilaisi tuotteet eri toimittajilta Aasiasta.

Useat Lornan ruokakaupan elintarvikkeista ovat filippiiniläisiä.

– Filippiiniläinen ruoka ei ole tulista. Riisiä, kasviksia ja kalaa käytetään paljon, kertoo filippiiniläissyntyinen yrittäjä.

Hänen kaupassaan myydään tällä hetkellä eniten riisiä, nuudeleita ja mausteita.

Riisiä, kasviksia ja kalaa käytetään paljon.”

Korkiamäet ovat jo huomanneet, että asiakkaat, joita tulee myös Korson ulkopuolelta, ovat kokeilunhaluisia, eivätkä vain nuoret. Mukaan tarttuvat niin wasabimausteiset jättikatkaravut kuin maultaan siikaa muistuttava milkfish.

Luulisi, että netti- ja ruokakaupassa on ihan riittävästi työtä kaksilapsiselle perheelle, mutta vielä mitä. Lorna Korkiamäki työskentelee lähihoitajana Koskelan kotihoidossa ja sen lisäksi hänellä on kotisiivousyritys. Sen työt hän on kuitenkin siirtänyt alihankkijalle.

Timo-Pekka Korkiamäki on päivätöissä Vaisalassa, joten pariskunnalla on melkoinen sumpliminen töiden kanssa. Ruokakauppaan tulee apulainen, kun kumpikaan Korkeamäen pariskunnasta ei pääse sinne itse paikalle.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta: 

Näin korsolaisille kaadetaan viinioppia17.10.2015 05.20

Etusivulla nyt

Uusimmat: Makumaailma

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu