Puheenaihe

Kimmo Sasi vaihtoi Tampereen Tikkurilaan

VALINTA   Pitkän linjan poliitikko kotiutui jokirantaan.

Rantamaisemassa asuva Kimmo Sasi tuumailee Tikkurilan tulevaisuutta. – Asemanseutu kehittyy nopeasti ja se antaa jo nyt urbaania ilmettä Tikkurilan keskustalle. 

Päivi Tuovinen

Kimmo Sasi on tyytyväinen mies. Yksi syy konkaripoliitikon hymyyn on Keravanjoen rannalla sijaitseva koti.

Tamperelaisena tunnetuksi tullut Sasi on asunut viikot Tikkurilassa silkkitehtaan naapurissa jo kaksi vuotta. Hän on siis juuri oikea ihminen vertailemaan Tamperetta ja Tikkurilaa. Sanojen painoarvoa lisää se, että Sasi asuu edelleen viikonloput Mansessa.

Tampere voittaa Sasin mielestä siinä, että kaupungilla on yksi selkeä keskusta. Yksi katu, jonka varrelta palvelut löytyvät

– Tikkurilasta puolestaan on hyvät liikenneyhteydet Helsingin keskustaan ja lentoasemalle, pohtii Sasi.

Liikenne- ja viestintäministerin salkkuakin kantanut kokoomusvaikuttaja on innokas junamatkustaja. Hän luettelee:

– Tikkurilasta pääsee junalla Helsingin keskustaan 13 minuutissa ja lentoasemalle kahdeksassa minuutissa. Junamatka Tampereelle kestää tunnin ja vartin.

Sasi on tottunut puhumaan politiikkaa. Juttu siirtyy rantamaisemassa sujuvasti nykyisen hallituksen työn arviointiin ja maankäytön, liikenteen ja asumisen aiesopimuksiin. Mutta nyt pysytään asiassa ja kehutaan Tikkurilaa.

Tikkurilalle ropisee Sasilta pisteitä liikenneyhteyksien lisäksi viheralueista. Jokirannan hän nimeää alueen kauneimmaksi paikaksi. Valinta ei yllätä, ranta kylpee syksyn väreissä ja vedessä lipuu sorsia.

Risuja Sasi antaa Silkkitehtaalle. Tehdas on mielenkiintoinen, mutta moitteita tulee siitä, että rakennus on jätetty oman onnensa nojaan ränsistymään.

– Olisi hienoa, jos tehtaan kunnostaminen asunnoiksi voisi toteutua pian.

Sasi uskoo , ettei Tikkurila ainakaan vielä pitkään aikaa pysty kilpailemaan suurkaupunkimaisessa ilmeessä Tampereen tai Helsingin keskustan kanssa. Mutta se ei ole hänen mielestään edes tärkeää.

– Tikkurilassa on hyviä ruokakauppoja ja kaikki mitä arjessa tarvitsee. Ja jos jotain ei löydy, Helsingin keskusta on lyhyen junamatkan päässä.

Mikä veti tamperelaisen Tikkurilaan silloin, kun alue ei vielä ollut tuttu?

– Etsimme asuntoa uuden kumppanini kanssa. Yhtenä vaihtoehtona oli Helsingin ydinkeskusta. Siellä asunnot olivat kuitenkin hyvin kalliita.

Tikkurilaa Sasille suositteli kokoomuspoliitikko Arto Satonen . Alueen kehittämissuunnitelmista vinkkasi puolestaan toinen puoluetoveri Tapani Mäkinen.

Tuttuja kasvoja
Tikkurilassa

Kansanedustaja, kaupunginvaltuuston puheenjohtaja Antti Lindtman (sd.).

Kaupunginvaltuutettu Timo Auvinen (ps.).

Kaupunginvaltuutettu Jari Porthén (kok.).

Kaupunginvaltuutettu Jussi Saramo (vas.).

Oululaisella kansanedustaja Mari-Leena Talvitiellä (kok.) ja joensuulaisella kansanedustaja Riitta Myllerillä (sd.) on kakkos-asunto Tikkurilassa.

Tikkurilassa viettää työviikot myös pirkanmaalainen kansanedustaja ja eduskuntaryhmän puheenjohtaja Arto Satonen (kok.).

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu