Puheenaihe

Vantaan koulujen digioppiminen ilahdutti ministereitä – Katso video: Stubb ja oppilaat taukojumpalla

Opetus- ja kulttuuriministeri Sanni Grahn-Laasonen tutustui neljäsluokkalaisen Ilona Wallan aamun opiskeluhetkeen tabletin kanssa.

Marika Lumme

Vantaan Veromäen koulun kakkosluokkalaisilla oli torstaiaamun taukojumppakavereina vieraita ministeriöstä. Opetus- ja kulttuuriministeri Sanni Grahn-Laasonen ja valtiovarainministeri Alexander Stubb hyppivät omissa luokissaan taukojumppan tahdissa. Ministerit tutustuivat Veromäen koulun edistykselliseen tapaan toteuttaa digioppimista sekä liikkuva koulu -ajatusta. Ministerit pääsivät näkemään muun muassa kuinka tableteilla opiskellaan muualla kuin pulpetin ääressä, tuoli voidaan vaihtaa jumppapalloon ja käytäviä kulkea eteenpäin hyppien.

– Erittäin mukavaa, että ministerit tulivat vierailulle Vantaalle. Ministeriöstä tuli pyyntö ja valitsimme Veromäen koulun. Koulu on muun muassa ottanut isoja askeleita digioppimisessa, selvittää Vantaan perusopetuksen johtaja Ilkka Kalo.

– Olemme olleet liikuntapainotteinen koulu jo kymmenen vuoden ajan. Nyt vihdoin on ymmärretty kuinka tärkeää se on, koulun rehtori Marja Hämäläinen iloitsee.

Ministerit tutustuivat luokissa vieraillen neljäs- ja kakkosluokkalaisten aamuun. Veromäen koulussa jokaisella neljäsluokkalaisella on oma tabletti käytössä. Opetuksessa korostuu vapaus ja vastuu. Oppilaat saavat työskennellä tableteilla sovituissa paikoissa eikä pulpettien ääressä tarvitse istua jatkuvasti. Myös työtahti on yksilöllinen, jokaiselle sopiva.

– Meillä ei ole yhtä oppituntia vaan oppilailla on viikko aikaa tehdä tehtäviä omassa tahdissa. Tämä tarjoaa mahdollisuuden oppilaan yksilölliseen huomioimiseen, 4 A -luokanopettaja Markus Humaloja kertoo.

Molemmat ministerit ovat ilahtuneita oppimistavasta.

– Aivan herkistyn kun kuulen sanat vapaus ja vastuu, Stubb sanoo.

– Tämä auttaa huomioimaan jokaisen yksilöllisen tavan oppia, Grahn-Laasonen kehuu.

Liikkuva koulu -hanke sekä digioppiminen kuuluvat hallituksen kärkihankkeisiin.

– Vantaalla ollaan opetuspuolella hyvin edistyksellisiä. Vantaan on lähtenyt edelläkävijänä tekemään monia asioita, Sanni Grahn-Laasonen sanoo.

– Oppimisen visio on olla hauskaa ja se todella näkyy täällä. On upeaa huomata, että kukaan ei ole yksin, töitä tehdään yhdessä, hän jatkaa.

Aamun aikana Stubb pääsi vastaamaan kymmeniin oppilaiden kysymyksiin, kuten tuleeko sinusta presidentti ja kuinka pitkä sinun työpäivä on.

– Ei minusta tule, mä tykkään olla ihan tällainen tavallinen, Stubb sanoi hymyillen.

– Tänään lähdin kotoa kahdeksan aikaan ja palaan kotiin iltayhdeksältä. Viimeiset treffit minulla on tasavallan presidentin kanssa, joka on ihan kiva setä, Stubb nauratti oppilaita.

Molemmat ministerit pääsivät oppilaiden tenttiin. Pariisin tilanteessa kysyttäessä Stubbin viesti oppilaille oli rauhoittava.

– Tapahtuma on hirvee. Ei ole kuitenkaan hätää, ei ruveta pelkäämään. Tämä ei tapahdu Suomessa, Stubb korosti.

Stubb painotti oppilaille liikunnan tärkeyttä sekä kielten opiskelua.

– Dream, believe, work hard, succeed eli unelmoi, usko, työskentele kovasti ja onnistu, Stubb korosti.

– Ja pitäkää huolta kavereista, Grahn-Laasonen lisäsi.

Veromäen koululla taukojumpataan luokissa livelähetyksen tahdissa. Valtiovarainministeri Alexander Stubb ja Vantaan perusopetuksen johtaja Ilkka Kalo jumppasivat oppilaiden kanssa:

 

Lisää aiheesta: 

Vantaa aikoo hankkia jopa 15 000 uutta tablettia koululaisille – näin satsaus onnistuu3.11.2015 06.00
Jo on verkot tötteröllä – Yli 16 000 koulutablettia otetaan käyttöön samaan aikaan Vantaalla7.4.2015 07.00
Vantaan koululaisten tabletteihin sittenkin esto-ohjelmat27.4.2015 06.00
Tällaista on opiskelu vantaalaiskoulussa: pulpetit pois, tabletit tilalle16.5.2015 06.00
Sujuuko opiskelu paremmin tabletin vai oppikirjan avulla? Koululaiset testasivat24.8.2015 06.00

Tilaa uutiskirjeemme

Saat joka päivä klo 14 sähköpostiisi koosteen päivän kiinnostavimmista jutuista!

Tilaa tästä

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu