Puheenaihe

Paavo Väyryseltä yllätysveto – Yle: Ei kannatakaan omaa ideaansa

Keskustan Paavo Väyrynen ehdotti ensin kansanäänestyksen järjestämistä euroalueesta eroamisesta, mutta muutaman päivän kuluttua hän olikin jo eri mieltä.

Päivi Tuovinen / Arkisto

Paavo Väyrynen (kesk.) jättää kannattamatta oman ehdotuksensa kansanäänestysaloitteesta, jolla Suomi voisi erota eurosta.

Vielä kolme päivää aiemmin Väyrynen oli asiasta toista mieltä. Asiasta kertoo Yle.

Uusimman näkemyksensä mukaan kansanäänestyksen järjestäminen veisi liikaa aikaa. Hän kehottaa hallituksen antamaan eduskunnalle tiedonannon eurosta eroamiseksi. Väyrysen mielestä kansanäänestys kannattaisi järjestää vasta, jos Suomi haluaisi myöhemmin palata takaisin eurokantaan.

Yli 50 000 suomalaista ehti kannattaa Paavo Väyrysen kansalaisaloitetta kansanäänestyksen järjestämiseksi Suomen jäsenyydestä euroalueessa. Nimiä kerättiin puoli vuotta. Jo keräyksen kestäessä aloitteen vireille panija ehti tehdä "väyryset" eli muuttaa mielensä kansanäänestyksen mielekkyydestä.

– Kansanäänestys vie vuosia. Ei meillä ole aikaa tuhlattavaksi, kun talous on niin huonossa kunnossa, kuin se on, ja euroalue on kehittymässä nopeaa vauhtia velkaunioniksi ja liittovaltioksi, Väyrynen perustelee.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu