Puheenaihe

Myyrmannin liiketarjonta kasvaa – "Pakko pysyä vauhdissa mukana"

BISNES Remontti tuo keskukseen useita uusia liikkeitä. Pian käynnistyy ravintolamaailman uudistus.

Myyrmannin kakkoskerrosta remontoitiin laajalti jo viime vuonna. Isot uudistukset jatkuvat tänä vuonna.

Tuomas Massinen

Myyrmannin laaja remontti valmistuu maaliskuun alussa. Korjaustyö on jo tuonut kauppakeskukseen useita uusia ja uudistettuja liikkeitä. Lisää uudistuksia ja myymälöitä on vielä tänä vuonna luvassa.

– Lähiviikkoina aloitettava ravintolamaailman uusiminen on tämän vuoden isoin hanke, kertoo Myyrmannin omistavan Cityconin kaupallinen johtaja Mari Laaksonen.

Kauppakeskus pystyy laajentamaan tarjontaansa, koska Anttilan tavaratalolta vapautui tilaa vuosi sitten. Tiloja on nyt remontoitu ja kakkoskerrokseen on syntynyt uusia pienempiä liiketiloja noin 4 000 neliön edestä.

Näissä tiloissa aloitti uusia liikkeitä viime syksynä. Vaateketjut KappAhl ja Dressman avasivat uudistuneet myymälänsä syys–lokakuussa. Kosmetiikkaketju Kicks avasi ovensa lokakuussa, samoin lastenvaateliike Cubus Kids.

Parhaillaan remontoidaan 1 500:aa liikeneliötä. Ne ovat käyttövalmiit maaliskuun alussa. Tiloissa avautuvat Fitness 24Seven -kuntosali ja kauppakeskukseen takaisin palaava vaateketju Seppälä. Maaliskuun alussa kakkoskerroksessa aloittaa myös huonekaluliike Jysk.

Seuraava uusi tulokas asettuu Myyrmanniin helmikuussa, kun Samin kirppis ja Wanha pörssi muuttavat sinne Martinlaaksosta. Ne avaavat ystävänpäivänä Bella Vintage -itsepalvelukirpputorin, joka sisältää käytetyn tavaran myymälän ja Antiikkitorin.

Myyrmanniin tulee myös uusia kahviloita. Wayne’s Coffee avaa ovensa H&M:n vieressä maaliskuussa. Starbucks aloittaa Citymarketin vieressä keväällä. Entinen Cafe Bretagne uudistuu Cafe Nuvoksi huhtikuussa. Kahviloiden määrä tuplaantuu kahdesta neljään.

– Kahvilatarjonta on ollut meillä liian suppea, Laaksonen selittää muutosta.

Ravintolamaailman remontti tuo lisää toimijoita ja tekee alueesta näkyvämmän.

– Ensimmäiset uudet ravintolat, esimerkkeinä Tamarin ja Kitashi, ovat valmiit jo alkukesästä ja loput loka–marraskuussa, Laaksonen kertoo.

Myös Red Onion uusii tilojaan kesällä.

Laaksonen huomauttaa, että tavarakauppa pienenee nettibisneksen takia, minkä vuoksi keskuksessa satsataan palveluihin, kahviloihin ja ravintoloihin. Hänen mukaansa uudistukset ovat välttämättömiä.

– Meidän on uudistuttava, jotta pysymme kilpailijoiden vauhdissa mukana. Näemme Myyrmannin tulevaisuuden paikkana, joka sijaitsee hyvien yhteyksien varrella ja kehittyvällä alueella.

Myyrmanni

Sijaitsee Myyrmäessä Iskoskujalla, vilkkaan rautatieaseman vieressä.

Kauppakeskuksessa on noin 100 muodin, kauneuden, terveyden ja sisustamisen toimijaa sekä ravintoloita, erikoisliikkeitä ja suuri päivittäistavarakauppa.

Näistä kaupallisia toimijoita on 89. Viime- ja tämänvuotiset uudistukset kasvattavat liikemäärää useilla uusilla toimijoilla.

Arkisin noin 20 000, lauantaisin 16 200 ja sunnuntaisin 8 200 asiakasta.

Kävijöitä oli yhteensä 6,5 miljoonaa 2015.

Viime vuoden myynti oli 137 miljoonaa euroa.

Lisää aiheesta: 

Näin lakimuutos näkyy kauppakeskusten aukioloajoissa – "Lauantaisin halutaan asioida myöhempään"5.1.2016 10.00
Hok-Elanto: Tästä syystä kauppakeskus Kaari myytiin ruotsalaisille21.9.2015 13.20
Kivistön hypermarketit pienenevät – syynä kaupan murros29.5.2015 11.00
Tuhannen tanssijan opisto muutti Myyrmäkeen6.1.2016 07.50
Myyrmannin Anttilan tilat pilkotaan24.1.2015 11.00

Tilaa uutiskirjeemme

Saat joka päivä klo 14 sähköpostiisi koosteen päivän kiinnostavimmista jutuista!

Tilaa tästä

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu