Paikallisurheilu

Espoo Bluesin vetovoima alamaissa – Kiekko-Vantaan pistelinko valitsi mieluummin Mestiksen

Nico Friman (oik.) pelaa loppukauden mieluummin Mestistä Kiekko-Vantaassa kuin Liigaa vaikeuksien keskellä pyristelevässä Bluesissa.

Toni Jaconelli

Kiekko-Vantaan hyökkääjän Nico Frimanin kausi on ollut fantastinen.

Hän keikkuu kärkisijoilla Mestiksen tulokkaiden pistepörssissä ja on noussut sarjan parhaimpien maalintekijöiden joukkoon.

– Tärkein syy onnistumisiin on ollut se, että olen nauttinut todella paljon Vantaalla olemisesta, kertoo noin piste per peli -tahdilla Mestis-kaudella tähän asti pelannut Friman.

– Meillä on hyvä meininki pukukopissa, päivittäisen tekemisen taso on korkealla, ja onnistumiset ruokkivat tietenkin itseluottamusta.

22-vuotiaan hieno maalimäärä ei suinkaan ole yllätys. Oikealta laukova Friman paukutti viime kaudella A-nuorten SM-liigassa HIFK:lle 22 osumaa.

Usein hyökkääjällä on tapana jäädä harjoituksien jälkeen hiomaan laukaustaan.

– Laukaus on iso ase, jos osaa vetää nopeasti, kovaa ja vaikeasta paikasta. Ei Liigassakaan ole loppupeleissä monta oikeasti kovaa ampujaa. Pitkä tie on vielä kuitenkin laukauksen kanssa kuljettavana.

Marraskuun Mestis-tulokkaaksi valittu Friman sai loistavien otteidensa ansiosta näyttöpaikan Liigassa, kun talousongelmiensa vuoksi pajatsoaan tyhjentänyt Blues nappasi hyökkääjän riveihinsä kuukauden kestäneelle lainapestille.

– Pääsin mittaamaan omaa tasoani ja huomasin asioita, joita minun täytyy kehittää, jos haluan tehdä oikeasti tulosta Liigassa, Friman toteaa.

Blues tarjosi Frimanille loppukauden kattavaa sopimusta, mutta hyökkääjä päätti palata kärkikahinoissa porskuttavan Kiekko-Vantaan riveihin.

– Täällä saan pelata enemmän ja kehityn paremmin. Blues ei tänä vuonna taistele mestaruuksista, mutta Kiekko-Vantaalla tosipelit vasta alkavat. Meillä on kaikki mahdollisuudet mennä pitkälle.

Tilaa uutiskirjeemme

Saat joka päivä klo 14 sähköpostiisi koosteen päivän kiinnostavimmista jutuista!

Tilaa tästä

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikallisurheilu

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu