Puheenaihe

Jälleen sisäilmaongelmia vantaalaiskoulussa – oppilaat joutuvat syömään kertakäyttöastioilta pitkään

Kuusikon koulun oppilaat joutuvat opettelemaan uudet ruokakäytännöt jo ensi viikolla.

Don Lehtinen

Vantaalaisen Kuusikon koulun keittiössä on havaittu sisäilmaongelmia, jonka vuoksi se joudutaan sulkemaan pika-aikataululla. Vanhemmille juuri lähetetyn tiedotteen mukaan keittiö suljetaan jo 3. helmikuuta.

Korjattu keittiö on tarkoitus ottaa käyttöön syyslukukauden alussa. Remontin aikana ruoka tehdään muissa yksiköissä ja tarjotaan oppilaille ruokasalissa. Koska tiskausmahdollisuutta ei ole, oppilaat joutuvat käyttämään kertakäyttöastioita.

Tiedotteen mukaan keittiön esipesun ja ruokalan vastaisissa väliseinissä sekä keittiön ja ruokalan lattian betonirakenteissa on todettiin mittauksissa kohonnutta kosteutta, mikä edellyttää korjaustoimenpiteitä. Ruokalan ja keittiön välistä seinää on korjattu aiemmin kesällä 2015.

Tutkimuksissa havaittiin, että koulun sisäilman homeiden, hiivojen ja bakteerien pitoisuudet olivat vuodenaikaan nähden tavanomaisella tasolla ja ulkoilmapitoisuuksiin verrattuna pieniä. Tiedotteen mukaan koulussa on havaittu oppilaiden oireilua. Tiivistyskorjausten pitäisi helpottaa oireita.

Varotoimenpiteenä koulu sulkee myös ruokalan yhteydessä olevan iltapäiväkerhotilan, sillä siellä oleskellaan pitkiä aikoja.

Edessä voi olla suurempikin remontti, sillä tarkka aikataulu ei tiedotteen mukaan ole vielä tiedossa. Joitain keittiön ja ruokalan rakenteita joudutaan korjaamaan.

Koulun rehtori ei halunnut kommentoida asiaa Vantaan Sanomille.

Viimeksi maanantaina vantaalaiskoulujen sisäilmaongelmista nousi haloo, kun Vantaan vihreät syytti kaupunkia sisäilmaongelmaraporttien panttaamisesta.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta: 

Vantaan vihreät: "Kaupunki panttaa tietoja koulujen sisäilmaongelmista"25.1.2016 13.59
Oikeusasiamies suomii Kanniston koulun sisäilmaselvittelyä – ongelmiin puututtu "suhteellisen hitaasti"23.12.2015 05.55
Hämeenkylän koulun sisäilmaongelmille halutaan piste – ”Koulun jatko voi olla vaakalaudalla”7.11.2015 06.00
Puolet Hämeenkylän koulun tiloista suljetaan – koulun sisäilmaongelmat syynätään perin pohjin3.11.2015 14.20

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu