Puheenaihe

Tikkurilasta halutaan elävä kaupunkikeskus – yritykset valjastetaan apuvoimiksi

ELINKEINOELÄMÄ Vantaan pyrkimyksenä on koota yritysvoimat yhteen lähikuukausina. Yhdistyksen järjestämien tapahtumien ja tempausten avulla Tikkurilasta voisi vihdoin tulla todellinen elävä kaupunkikeskus.

Kaupungin tavoitteena on, että Tikkurilasta muovautuu lähivuosina todellinen elävä kaupunkikeskus.

Armi Suojanen

Kaupunki pyrkii parantamaan Tikkurilan elinvoimaa kokoamalla yhteen alueen yritysvoimat.

Vantaan ja tikkurilalaisten yritysten tavoitteena on, että lähikuukausien aikana syntyy alueen yrittäjien yhteinen yhdistys. Yritysyhdistyksen järjestämien kampanjoiden ja tapahtumien voimin Tikkurilasta voitaisiin muovata todellinen elävä kaupunkikeskus.

– Yritysten kesken halutaan luoda arjen tasolla tuntuvaa yhteisöllisyyttä ja me-henkeä. Tavoitteena on, että Tikkurila olisi yrityksille entistä parempi paikka toimia, summaa Vantaan elinkeinojohtaja José Valanta.

– Toivon, että kevään aikana yritystoiminta järjestyy, ja jos kaikki menee niin kuin amerikkalaisissa elokuvissa, ensimmäisiä tempauksia voisi syntyä jo keväällä tai kesällä, Valanta ennakoi.

Jos kaikki menee niin kuin amerikkalaisissa elokuvissa, ensimmäisiä tempauksia voisi syntyä jo keväällä tai kesällä."

Kaupunki tapasi Tikkurilan yritysväkeä asian tiimoilta jo noin vuosi sitten, ja viimeisin tapaaminen pidettiin hiljattain.

– Nyt paikalla oli useita kymmeniä alueen yrittäjiä, Laurea-ammattikorkeakoulun edustaja ja muitakin toimijoita. Henki tilaisuudessa oli hyvä ja kannustava, Valanta kuvaa.

– Ideoimme nyt lähikuukausina yritysten kanssa, miten Tikkurilan yritystoimintaan voisi luoda elävämpää ilmettä, millaisia tapahtumia alueelle voitaisiin järjestää ja miten kaupunki voisi edistää sen liiketoimintaa. Yritykset voisivat yhdessä pitää yllä vaikkapa jokavuotista joulumarkkinaperinnettä.

Vantaan kaupunki on asettanut pienen työryhmän valmistelemaan uutta yhteenliittymää.

Tällä hetkellä Tikkurilassa ei ole koko alueen kattavaa yritysyhdistystä, eikä sen yhteistyökulttuuri ole niin vahvaa kuin kaupunki ja liikkeenharjoittajat tahtoisivat sen olevan. Tikkurilan eri alueiden yhtiöt ovat toimineet kukin omilla tahoillaan, omilla tavoillaan.

– Esimerkiksi Dixissä yrittäjät ovat kokoontuneet säännöllisesti kauppakeskusjohtajan johdolla, Valanta kertoo.

Dixi on jo ilmoittanut kaupungille haluavansa olla mukana yhdistyksessä. Valanta toivoo, että myös kauppakeskus Tikkuri, torikauppiasyhdistys, Tikkuraitin liikkeenharjoittajat ja muut paikalliset toimijat ilmaisevat kiinnostuksensa asiaan.

– Kehitämme Tikkurilaa niin kuin yritysten ja asukkaiden näkökulmasta on tarkoituksenmukaista, esimerkiksi tapahtumien ja kampanjoiden avulla, emme kaavoituksen tai rakentamisen turvin.

Valanta katsoo, että Tikkurilalla on kaikki edellytykset kehittyä lähivuosina oikeaksi eläväksi kaupunkikeskukseksi. Kyseessä on mainiolla logistisella paikalla sijaitseva elinkeinoelämän kasvukeskus.

– Jumbo hiljensi aikoinaan Tikkurilan erikoiskauppaa hetkeksi, mutta Dixin ansiosta Tikkurilaan on syntynyt kaupallinen vastapaino. Tikkurilaan on lähivuosina valmistumassa 35 kerrostaloa ja noin 2 500 uutta asuntoa. Dixin kautta kulkee vuosittain saman verran matkustajia kuin Jumbossa käy asiakkaita.

Kaupungin toiveena on, että uusi elävän kaupunkikeskuksen malli leviää vähitellen muihinkin kaupunginosiin.

– Jos saamme aikaan hyvän mallin, sitä voidaan pyrkiä välittämään muihinkin aluekeskuksiin. Mallia voisi seuraavaksi kokeilla vaikka Myyrmäessä.

Kaipaatko lisää draivia Tikkurilaan?

Kyllä
95% (74 ääntä)
En
5% (4 ääntä)
Ääniä yhteensä: 78

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu