Puheenaihe

Kaupunginhallitus myönteinen suurmoskeijalle – ”Kaikille mahdollisuus uskonnonharjoitukseen”

Helsingistä puuttuu yhä suurmoskeija, jonka rakentamishanke herättää tunteita puolesta ja vastaan. Kaupunginhallitus käsittelee moskeijahanketta ensi maanantaina. – Kuvassa Roihuvuoren moskeija.

Minna Rajainmäki / Arkisto

Helsingin kaupunginhallitus on ottamassa myönteisen kannan pääkaupunkiin suunnitellun suurmoskeijan ja islamilaisen monitoimikeskuksen rakentamiseen.

Apulaiskaupunginjohtaja Anni Sinnemäki esittää kaupunginhallitukselle, että kaupunki suhtautuisi moskeijahankkeeseen samalla tavoin kuin muiden yhteisöjen hankkeisiin – tavoitteena tulisi mahdollistaa tasapuoliset edellytykset uskonnonharjoittamiselle Helsingissä.

Punavihreät-valtuustoryhmän jäsenet Zahra Abdullah ja Sirkku Ingervo ovat jättäneet ryhmäaloitteen, jossa halutaan kiirehtiä suurmoskeijan rakentamista Helsinkiin. 

– Helsingin pitää osoittaa suurmoskeijalle riittävän suuri tontti. Suunnittelussa tulisi ottaa jo varhaisessa vaiheessa mukaan Suomen Muslimiliitto ja muut moskeijan rakentamisesta ja monitoimikeskuksesta kiinnostuneet yhdistykset, muistuttaa Punavihreiden valtuustoryhmä.

Kaupunginhallitus käsittelee suurmoskeijan rakentamista seuraavan kerran kokouksessaan ensi maanantaina.

Moskeijan sijaintipaikkoiksi on suunniteltu joko Hanasaarta, Verkkosaaren pohjoisosan alueita tai Pasilaa. Näistä vaihtoehdoista on parhaimpana pidetty Hanasaari B -voimalaitoksen länsipuolelle sijoittuvaa aluetta.

Helsinki ei tässä vaiheessa esitä mitään paikkaa suurmoskeijalle.

Voimalaitostoiminnan vielä jatkuessa moskeijaa ei kuitenkaan voida sijoittaa Hanasaareen – tilanne muuttuu 2020-luvun alkupuolella, kun voimalaitos suljetaan.

Tilaa uutiskirjeemme

Saat joka päivä klo 14 sähköpostiisi koosteen päivän kiinnostavimmista jutuista!

Tilaa tästä

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu