Puheenaihe

Hämeenkylän koulua tutkittu kuuden yrityksen ja yliopiston voimin – Ensimmäiset sisäilmatulokset lähiviikkoina

Hämeenkylän koulun tiloja pääsee katsomaan pintoja syvemmältä kaikille avoimessa tilaisuudessa 10. maaliskuuta.

Juha Salonen

Hämeenkylän koulun sisäilmaongelmia tutkitaan edelleen laajasti. Koulun rakenteita on alkuvuoden aikana tutkinut kuusi alan asiantuntijayritystä. Lisäksi Helsingin yliopiston tutkijat ovat tutkineet koulua uusilla, kehitteillä olevilla tutkimusmenetelmillä.

Käytössä ovat olleet muun muassa toksisuus- ja rikkivetymittaukset, joiden odotetaan antavan tarkempaa tietoa mahdollisista oireilun aiheuttajista.

– Varsinaisia tuloksia ei vielä ole, mutta ensimmäisten tulosten odotetaan valmistuvan lähiviikkoina,kaupungin tilakeskuksen johtaja Pekka Wallenius kertoo.

Kaupunki järjestää lähiaikoina kaksi kaikille avointa tilaisuutta tutkimusten kohteina oleviin kouluihin liittyen. Ensimmäinen niistä pidetään Hämeenkylän koululla 10. maaliskuuta. Koulun tilanteesta kiinnostuneilla on mahdollisuus tutustua tutkimuskohteeseen ja esillä oleviin rakenteisiin. Kello 18 alkavassa tilaisuudessa on paikalla tilakeskuksen edustajia.

Laajempi, Lounais-Vantaan koulutilannetta käsittelevä tilaisuus järjestetään Kilterin koululla 7. huhtikuuta. Asukasillassa esitellään Hämeenkylän koulun tutkimustilannetta ja mahdollisia väistötilavaihtoehtoja tulevalle syksylle.

Tilaisuudessa kerrotaan myös Pähkinärinteen koulun peruskorjauksen tilanteesta sekä Rajatorpan koulun ajankohtaisista korjauksista.

Kello 18 alkavassa asukasillassa ovat paikallaPekka Wallenius, perusopetuksen johtaja Ilkka Kalo sekä talous- ja hallintojohtaja Eila Tanninen.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta: 

Hämeenkylän koulun oppilaiden evakko alkoi – opetusta nyt kirkon suojissa 9.12.2015 06.11
Hämeenkylän koulun sisäilmaongelmille halutaan piste – ”Koulun jatko voi olla vaakalaudalla”7.11.2015 06.00
Mikä Hämeenkylän koulua vaivaa? – Vuosikausien korjailu ei poista ongelmia24.1.2015 13.00
Hämeenkylän koulu valittiin Vuoden kouluksi30.5.2014 11.00

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu