Tikkurilassa sparrataan ympäristötekoihin

Ilmastokadun hulinoissa on tarjolla myös kasvisruokaa. Kuvituskuva.

Armi Suojanen

Mitä jos Tikkuraitin yritykset hyödyntäisivät enemmän aurinkoenergiaa? Entä kuinka paljon energiaa säästyisi, jos yhä useammat alueen toimijat vaihtaisivat valaisimet led-valoiksi? Esimerkiksi näitä kysymyksiä ympäristöasiantuntijat miettivät yhdessä Tikkurilan alueen yritysten ja paikallisten kanssa.

Tikkuraitti ja Asematie toimivat kesään 2017 asti Vantaan Ilmastokatuina. Ilmastokatu toimii eräänlaisena ”testialustana” erilaisille kokeiluille, joiden avulla energiankulutusta ja kasvihuonekaasupäästöjä pyritään pienentämään.

Hyvät teot voivat olla monenlaisia. Paikallinen kultasepänliike myy esimerkiksi kierrätetystä kullasta tehtyjä koruja ja muodistaa vanhoja. Dixissä on puolestaan Suomen suurin viherkatto.

Käytännössä alueen yrityksille ja kiinteistöille tarjotaan esimerkiksi energianeuvontaa ja hiilijalanjälkimittauksia sekä autetaan aurinkosähkön hankkimiseen liittyvissä asioissa.

–  Ilmastotekojen personal trainer puolestaan sparraa valikoituja asukkaita ja yrityksiä kokeilemaan erilaisia ilmastovalintoja, kertoo Ilmastokadun projektikoordinaattori Marja Järvenpää Vantaan kaupungilta.

HSY:n Ilmastoinfon kanssa. Yhtenä tavoitteena on innostaa vantaalaisia ilmastotekoihin ja jakaa tietoa aiheesta tapahtumissa. Ensi keskiviikkona järjestettävä Ilmastokadun keväthulinat -tapahtuma tuokin monenlaista teemaan liittyvää ohjelmaa Tikkurilan uudelle torille ja Ilmastokadun varrelle.

Käyttäjän Mia Lindström kuva

Mia Lindström