Puheenaihe

Tapanilassa jälleen rähinä: Poliisi ei aio siirtää Rajat kiinni -ryhmää – "Katsomme tapauskohtaisesti"

Poliisi teki mielenosoituksen yhteydessä kaksi kiinniottoa.

Teemu Vestovuo

Poliisilla ei ole suunnitelmissa rajoittaa tai siirtää toisaalle mahdollisia Rajat kiinni -ryhmän mielenosoituksia Tapanilan urheilukeskuksen lähistöllä.

Urheilukeskuksen Mosakahvilassa sattui viime torstaina välikohtaus, jonka johdosta tehtiin rikosilmoitus. Tapanilan urheilusäätiön toimitusjohtaja Matti Linnavirran mukaan osallistujia oli käynyt mielenosoituksen jälkeen urheilukeskuksen kahvilassa, jossa he olivat käyttäytyneet alatyylisesti kahvilan työntekijää kohtaan

Poliisin mukaan asiaa tutkitaan kunnianloukkauksena. Vielä ei ole selvää, olivatko tekijät osallistuneet mielenosoitukseen.

Paikalla oli myös naamioituneita vastamielenosoittajia. Ryhmät ottivat keskenään fyysisesti yhteen.

Poliisi oli koko mielenosoituksen ajan paikalla ja otti kiinni kaksi henkilöä, jotka kuuluivat vastamielenosoittajiin. 

Kokoontumislain mukaan poliisi voi yleisen edun nimissä siirtää mielenosoituksen toisaalle, esimerkiksi jos mielenosoituksen järjestäminen ilmoitetussa paikassa vaarantaa ihmisten turvallisuutta tai häiritsee sivuttomia kohtuuttomasti.

Ylikomisario Seppo Kujalan mukaan asia aiotaan katsoa tapaus kerrallaan. Keskusteluja järjestäjätahon kanssa aiotaan käydä, jos ryhmä haluaa myös jatkossa järjestää mielenosoituksia.

– Katsomme asian tapauskohtaisesti. Oikeudet kokoontua ja osoittaa mieltään ovat niin keskeisiä, että pitää löytyä keskeisiä perusteita, että mielenosoituksia voidaan rajoittaa, Kujala sanoo.

Helsingin vihreisiin kuuluva poliitikko Joonas Lyytinen on ehdottanut, että poliisi ohjaisi mielenosoitukset muualle. Lyytisen mukaan laki antaisi poliisille tähän mahdollisuuden.

Tapanilan urheilukeskuksessa järjestetään turvapaikanhakijoille urheilutoimintaa, kuten karatekursseja. Tämä on ärsyttänyt Rajat kiinni -ryhmää. Mielenosoituksia on toteutettu kevään aikana kuusi.

Myös aiemmissa mielenosoituksissa on ollut pienimuotoisempia yhteenottoja mielenosoittajien ja heitä vastustaneiden henkilöiden välillä.

Tapanilan asukkaita koko kohu on turhauttanut.

Pitäisikö mielenosoitus siirtää pois urheilukeskuksen luota?

Ei
55% (1665 ääntä)
Kyllä
45% (1362 ääntä)
Ääniä yhteensä: 3001

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirjeemme

Saat joka päivä klo 14 sähköpostiisi koosteen päivän kiinnostavimmista jutuista!

Tilaa tästä

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu