Vaalikoneemme on nyt avattu!

Kulttuuri

Matkalla maineeseen? Vantaalaisbändi sai kutsun Beatlesin juurille

Matkalla maineeseen? Vantaalaisyhtye The Expected lähtee Beatlesin juurille rokkareiden pikatreffeille.

Alexander Zach

– Kun kutsu tuli, luultiin sitä ensin roskapostiksi. Ei me voitu uskoa, että päästäisiin soittamaan Liverpoolin Cavern Clubiin, Roger Sandell sanoo.

Pienen selvittelyn jälkeen kävi ilmi, että totta se oli. Toukokuussa neljän miehen vantaalaisbändi The Expected pakkaa instrumenttinsa ja matkaa International Pop Overthrow -festivaalille. The Beatlesin pyhäkössä Cavern Clubissa ja Cavern Pubissa esiintyy seitsemän päivän aikana 142 yhtyettä. New York Post onkin kuvannut International Pop Overthrow -festivaalia rokkareiden speed datingiksi.

Maineikas festivaali on toiminut 17 vuotta jakautuneena yhtä moneen kaupunkiin eri puolille maailmaa. Siellä on soittanut vain kourallinen suomalaisia. The Expected heittää festarilla kaksi keikkaa, 17.5. Cavern Clubilla ja 19.5. Cavern Pubissa.

Festivaalin perustaja ja johtaja David Bash valitsee bändit itse, ja ilmoittaa vaatimattomasti esiintyjien olevan ”maailman parhaita pop-bändejä”. Mutta mitään suuria nimiä hän ei sinne halua. Festarin kiinnostavuus syntyykin siitä, että siellä pääsee kuulemaan uutta. Tätä kautta on noussut suosioon muun muassa Maroon 5.

– Melkein yhtä upeaa kuin päästä itse sinne soittamaan on voida kuulla, mitä muut nyt tekevät. Ja pakko myöntää, että ajatus paikalle tulevista musiikkialan agenteista kutkuttaa tietysti myös, porukka virnistää.

The Expectedin kasaan saaminen ei ollut työlästä.

– Kaikki ollaan soitettu nuoresta saakka ja puuhattu eri kokoonpanoissa. Yhtenä iltana sitten Paulin kanssa istuttiin iltaa ja puhuttiin, mikä olisi unelmaporukka, jos saisi valita, kenen kanssa soittaisi. Sattumalta nämä muut tulivat samaan paikkaan myöhemmin illalla ja se oli sillä selvä, Roger Sandell kertoo.

Marraskuussa ilmestyi bändin toinen levy, Radio Night, jonka kuvaillaan tuovan rokin ja kitarat takaisin pop-musiikkiin 2010-lukulaisella arvomaailmalla. Soundista voi kuulla tunnelmia Rolling Stonesista ja The Kinksistä, mutta myös David Bowiesta ja Atomic Swingistä.

Bändin Liverpoolin-matkaa voi seurata Facebookissa.

International Pop Overthrow Liverpool pidetään 17.-24.5.

The Expected

Janne Äyräväinen, kitara/ leadlaulu

Roger Sandell, basso/ laulu;

Paul Wallin, kitara/ laulu;

Tero Rikkonen, rummut/ laulu.

www.theexpected.net

Lisää aiheesta: 

Näistä bileistä ehdit yöksi kotiin: katso Vantaan festarikesän vinkit27.4.2016 09.00

Tilaa uutiskirjeemme

Saat joka päivä klo 14 sähköpostiisi koosteen päivän kiinnostavimmista jutuista!

Tilaa tästä

Etusivulla nyt

Uusimmat: Kulttuuri

Vaalikoneemme on nyt avattu!

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu