Paikallisurheilu

Vantaan pyöräilykesä alkaa viikonloppuna

Vuelta Vantaa -kuntoajo poljetaan 24. heinäkuuta.

Krista Tötterman

Vantaan kilpapyöräilykesä starttaa tällä viikolla.

Naisten kansainvälinen etappiajo saapuu Vantaan Seutulaan lauantaina 14. toukokuuta. Päivä alkaa kello 10 kymmenen kilometrin aika-ajolla, jota seuraa kello 16 käynnistyvä maantieajo.

Joukkueita on mukana aina Ugandasta, Israelista, Espanjasta ja Virosta asti.

Päävastuu kisojen järjestämisestä on kilpailunjohtaja Tuomas Turusen edustamalla Cycle Club Helsingillä ja pääpaikkana toimii Seutulan koulu.

Samassa yhteydessä lauantaina ajetaan kansallinen pyöräilykilpailu Seutulan kierros, joka pääsee vauhtiin kello 12 sekä kuntoajona että kilpailuna.

41 kilometrin reitti kulkee Seutulan koululta Kivistöön, Riipilään ja Palojoelle, josta se ennen Hyrylää kääntyy Lahelaan ja jatkaa Ruotsinkylän ja Myllykylän kautta takaisin Seutulaan. Se kierretään sarjasta riippuen kerran, kahdesti tai kolmesti.

Sunnuntaina 29. toukokuuta Korson Kaiku järjestää Korso 96 MTB:n Korson Vierumäellä. Koko perheelle tarkoitettu maastopyörämaraton alkaa kello 12.

Lauantaina 11. kesäkuuta on vuorossa Vantaalle saapuva nuorten neljän kilpailun ajo. Kello 10 Kistolantieltä lähtee matkaan Keimolan Tempo ja kuusi tuntia myöhemmin Keimolan maantieajo. Kyseessä on 10–16-vuotiaiden kansallisen sarjan toinen osakilpailu, jota koordinoi jälleen CCH.

Perjantaina 10. kesäkuuta, Korson KaiKu isännöi sarjan avauskisaa Mätäkivi Kriteriumia Tuusulassa. KorsKa on järjestäjänä myös 23.–24. heinäkuuta Vantaalla ajettavissa SM-maastoajokisoissa.

Sunnuntaina 24. heinäkuuta vantaalaisen pyöräilykesän huipentaa Aviapolis Cycling Teamin koordinoima Vuelta Vantaa. Viidettä kertaa peräkkäin järjestettävä kuntoajo lähtee yhteislähtönä kello 11 Vantaankosken koululta. Pääsarjassa ajetaan 102 kilometrin lenkki, kuntosarjassa puolet tästä. Perhesarjalaisille ja vähemmän kuntoilleille on tarjolla 27 kilometrin rykäisy.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikallisurheilu

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu