Puheenaihe

Kymmeniä kouluja korjataan kesän aikana

OPISKELUTILAT Mikkolan koulussa jatketaan sisäilmakorjauksia.

Mikkolan koulussa tehdään kesällä sisäilmakorjauksia.

Jorma Rinne/Arkisto

Vantaan kaupunki korjaa tulevana kesänä lukuisia kouluja. Kahdeksaan kouluun tehdään ensisijaisesti sisäilmaan liittyviä korjauksia. Toimenpiteenä on pääasiassa sisäilmanlaatua parantavat rakennusosien tiivistykset. Muutamilla kouluilla korjataan myös paikallisia kosteusvaurioita.

Yksi sisäilmakorjattavista kouluista on Mikkolan koulu. Vantaan tilakeskuksen johtaja Pekka Walleniuksen mukaan Mikkolan koulussa rakenteellisia korjauksia jatketaan sisäilmatutkimusten tuloksiin perustuvien suunnitelmien mukaisesti.

– Ilmanvaihtojärjestelmään liittyvät korjaukset ja säädöt on tehty epäkohtien ilmaannuttua, Wallenius kertoo.

Toinen sisäilmaongelmakohteista on Kartanonkosken koulu, jossa useat oppilaat ja työntekijät kärsivät erilaisista sisäilmaan liittyvistä oireista. Kouluterveydenhuollon oireseurannan perusteella oppilailla on ollut muun muassa päänsärkyä ja hengitystieoireita. Tänä vuonna tehdyssä oirekyselyssä yli 60 koulun oppilasta kärsii erilaisista sisäilmaoireista. Lisäksi noin 20 prosenttia henkilökunnasta kokee oireita.

Kartanonkosken koulussa tehtiin sisäilman laatua ja rakenteiden kosteuden korjaavia toimenpiteitä viime kesänä. Lukuvuoden aikana ilmanvaihtojärjestelmää on kunnostettu.

– Ilmanvaihto toimii koulussa suunnitellusti ja ilmamäärät ovat mittaustiedon perusteella kohdallaan kaikissa tiloissa. Opetustilojen hiilidioksiditasot ovat jatkuvan olosuhdeseurantamittauksen perusteella pysyneet hyvällä tasolla, Wallenius selvittää.

– Tällä hetkellä ei siis ole tiedossa sisäilmaongelmaan liittyviä korjauksia kesäksi. Koska oireilua yhä esiintyy, tilakeskus selvittää erilaisten lisätutkimusmenetelmien hyödyntämismahdollisuuksia koulun tiloissa jo aiemmin tehtyjen tutkimusten täydentämiseksi, hän jatkaa.

Vuosikorjausohjelman mukaan Kartanonkosken koulun liikuntasalin lattia hiotaan ja lakataan sekä käytävien valaisimia uusitaan.

Lisäksiyli 20 kouluun tehdään kesän aikana erilaisia korjaustöitä. Valtaosa töistä ovat ennalta suunniteltuja vuosikorjausohjelman mukaisia kunnostustöitä.

– Korjaukset liittyvät pintarakenteiden, kalusteiden, varusteiden tai täydentävien rakenteiden kunnostukseen, Wallenius sanoo.

Kesän koulukorjaukset

Sisäilmakorjauksia tehdään seuraavissa kouluissa:

Mikkolan koulu

Itä-Hakkilan koulu

Kuusikon koulu

Lehtikuusen koulu

Vaskivuoren lukio

Uomarinteen koulu

Kansainvälinen koulu Point

Rajatorpan koulu

Muita suurempia korjauskohteita ovat:

Kaivokselan koulu: julkisivut

Koivukylän koulu: tilamuutoksia

Kytöpuiston koulu: tilamuutoksia

Vantaankosken koulu: mm. viemärien ja vesijohtojen kunnostus

Vuosikorjaustöitä tehdään:

Muu muassa Varisto, Kilteri, Martinlaakso, Seutula, Jokiranta, Viertola, Simonkallio, Rekola, Koivukylä, Jokivarsi ja Länsimäki.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta: 

Oikeusasiamies suomii Kanniston koulun sisäilmaselvittelyä – ongelmiin puututtu "suhteellisen hitaasti"23.12.2015 05.55
Hevoshaan koulua ei pureta – toiminta auki2.5.2016 19.35
Sisäilmaoireilu vähentynyt Kanniston koulussa – Kartanonkoskella vielä ongelmia18.12.2014 13.12
Hämeenkylän koululle purkutuomio – Tuomelan koulun tilat sittenkin väistötiloiksi18.4.2016 15.00

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat

Uusimmat