Vaalikoneemme on nyt avattu!

Paikallisurheilu

Erimielisyys pikkuveljestä käynnisti espanjalaisten joukkopaon – Shefki Kuqi kiistää veljeyden vaikuttaneen peluutuspäätöksiin

Shefki Kuqi jatkaa PK-35 Vantaan päävalmentajana. Apurikseen hän saa Pasi Pihamaan.

Johanna Erjonsalo

Myllerrys PK-35 Vantaan miesten edustusjoukkueessa on saanut tänään tiistaina uudet mittasuhteet.

Joukkueen espanjalaiset Pablo Couñago, Carlos Portela, Yerai Vilaboa, Fernando Linan ja Mateo Miguez sekä argentiinalainen Lucas Garcia ilmoittivat haluavansa lähteä seurasta pois. Asiasta kertoi ensimmäisenä Iltalehti, ja päävalmentaja Shefki Kuqi on varmentanut asian Vantaan Sanomille.

Joukkopaon aloittivat espanjalaiset apuvalmentajat Jose Riveiro ja Pablo Perez Urtaza, joiden irtisanoutumisesta seura tiedotti eilen maanantaina. He olivat jättäneet eropyyntönsä jo viikko sitten.

Liigajoukkueen päävalmentajana jatkava Shefki Kuqi saa uudeksi apurikseen Pasi Pihamaan, joka on tähän asti valmentanut HJK:n naisten liigajoukkuetta. Uutisen kertoi ensimmäisenä Urheilulehti aiemmin tänään.

Pihamaa valmensi PK-35 Vantaata vuosina 2010–13.

– Hän tuntee tämän seuran hyvin. Työt jatkuvat hänen kanssaan samalla tavalla kuin ne tehtiin aiemmin muiden kanssa, Kuqi sanoo Pihamaasta.

Kuqi uskoo pelaajien lähdön vaikuttavan joukkueen dynamiikkaan.

– Totta kai sillä on iso merkitys. Mutta ei se minulle ole sinänsä ongelma. Minulla on pelaajia, joille seuran logo merkitsee jotain, hän sivaltaa lähtijöitä.

Irtisanoutumisten taustalla ovat erimielisyydet, joita Kuqilla on ollut sekä Riveiron että Couñagon kanssa. Couñago on ollut paitsi joukkueen hyökkääjä, myös edustusmiehistön urheilutoimenjohtaja ja seuran osakas.

Couñago ei ole ollut tyytyväinen vähäiseen peliaikaansa, jota Kuqi ei ole suostunut lisäämään. Päävalmentajan mielestä hyökkääjän tuloskunto ei ole ollut avauskokoonpanopaikan arvoinen.

– Olen pyrkinyt olemaan rehellinen häntä kohtaan, Kuqi sanoo.

Lopulta tilanne kärjistyi.

– Pablo oli sitä mieltä kokouksessa, että Shefki pois ja Riveiro tilalle, Kuqi kertaa.

Päävalmentajan ja Riveiron välejä puolestaan on hiertänyt pelaajapolitiikka, erityisesti Shefkin pikkuveljen Njazi Kuqin rooli joukkueessa.

– Hänen (Riveiron) mielestä "Nasse" ei sovi meidän joukkueeseemme. Hänen mielestään "Nasse" ei ole tarpeeksi hyvä pelaaja, Shefki Kuqi sanoo.

– Minusta hän on meille vahvistus, vaarallinen pelaaja ketä vastaan tahansa. Ja hänen suorituksensa paranevat koko ajan.

Tässä vaiheessa päävalmentaja huomauttaa, ettei eri mieltä oleminen hänen kanssaan ole väärin, päinvastoin.

– Se kuuluu asiaan, enkä edes halua ympärilleni joojoo-ihmisiä. Mutta jos minä teen päätöksen, se pitää hyväksyä.

Samaan hengenvetoon hän kiistää, että perhesuhde vaikuttaisi hänen päätöksiinsä.

– Sillä, mitä tapahtuu kentällä, ei ole mitään tekemistä perheen kanssa.

Esimerkiksi hän ottaa toisen veljensä Albertin, joka kahtena viime vuonna sai vain vähän peliaikaa isoveljensä valmentamassa joukkueessa.

Tilaa uutiskirjeemme

Saat joka päivä klo 14 sähköpostiisi koosteen päivän kiinnostavimmista jutuista!

Tilaa tästä

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikallisurheilu

Vaalikoneemme on nyt avattu!

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu