Paikalliset

Koivukylään kaivataan rohkeita ideoita – tavoitteena tehdä lähiöstä houkuttelevampi

TAVOITE Kaupunki etsii ideoita, joihin yhteistyökumppanit sitoutuvat.

Koivukylää kehitetään nyt houkuttelevammaksi suunnittelukilpailun avulla.

Marika Lumme

Vantaan kaupunki suunnittelee Koivukylän alueen parantamiseksi kilpailua. Kyseessä on avoin suunnittelu- ja tontinluovutuskilpailu, jolla haetaan hyviä ehdotuksia muun muassa asemakaavan kehittämiseksi.

– Nyt halutaan saada toteutuskelpoinen suunnitelma, johon kilpailuun mukaan lähtevät yhteistyökumppanit sitoutuvat, kertoo Vantaan kaupungin aluearkkitehti Vesa Karisalo.

Tavoitteena on rakentaa korkeatasoinen aluekokonaisuus."

Kilpailu on vasta alustava suunnitelma, jota kaupunkisuunnittelulautakunta käsittelee kokouksessaan 13. kesäkuuta. Jos lautakunta päättää, että kilpailuidea on toteutuskelpoinen, etenee se kaupunginhallituksen käsittelyyn.

– Jos kaikki menee suunnitelmien mukaisesti, kilpailu käynnistyy elokuussa, kertoo Vantaan kaupungin kiinteistökehityspäällikkö Petteri Hankivuo.

Koivukylään suunniteltiin ostoskeskuksen laajennusta parin vuoden ajan, mutta hanke kaatui viime kesänä. Alueelle kaavailtiin muun muassa Prismaa, mutta HOK-Elanto vetäytyi hankkeesta. Suunnitelmien kaatuminen oli Karisalon mukaan erittäin harmillista.

Toteutuessaan kilpailu on kaikille avoin. Aikaa jättää suunnitelmat kilpailuun on elokuun puolivälistä marraskuun loppuun.

Kaupunki toivoo saavansa kilpailulla rohkeita ja suunnittelukelpoisia ideoita, joissa Koivukylästä tehdään houkuttelevampi ja parempi paikka niin asukkaiden kuin yrittäjien näkökulmasta. Kilpailutöissä tulee huomioida muun muassa vuokra-asuntomarkkinat, liikekiinteistöt ja asemakaava. Ostoskeskus tulee olemaan oma osuutensa kilpailua.

– Tavoitteena on rakentaa korkeatasoinen aluekokonaisuus, joka vahvistaa Koivukylän kaupunkikuvaa, yhteisöllisyyttä ja parantaa alueen palveluita, Hankivuo kertoo.

Hankivuo näkee Koivukylän alueen erittäin potentiaalisena kehityskohteena. Aseman läheisyys kiinnostaa niin asukkaita kuin muita toimijoita.

– Kilpailun ratkettua kaupunki jatkaa kaavasuunnittelua yhdessä uuden tai uusien yhteistyökumppaneiden kanssa, Hankivuo visioi.

Tulevaisuuden Koivukylä

Vantaan kaupunki suunnittelee Koivukylään kaikille avointa suunnittelu- ja tontinluovutuskilpailua.

Kilpailu on alustava suunnitelma, jota käsitellään 13. kesäkuuta kaupunkisuunnittelulautakunnassa.

Toteutuessaan kilpailu käynnistyy elokuussa.

Koivukyläläiset pääsevät osallistumaan alueen suunnitteluun. Asukkaille järjestetään tilaisuus, jossa on mahdollisuus kertoa kehittämisajatuksia alueen suunnittelusta.

Lisäksi asukkailla on mahdollisuus arvioida kilpailuehdotuksia.

Koivukylän ostoskeskukseen suunniteltiin jopa 100 miljoonan euron laajennusta. HOK-Elannon kanssa viritelty hanke kaatui viime vuonna.

Koivukylän ostoskeskus on historiallisesti merkittävä kohde.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta: 

Koivukylän terveysaseman karu arki on tässä – Mummojen jonotus pääsi musiikkivideoon25.5.2016 17.53
Koivukylään ei tulekaan Prismaa – HOK vetäytyi ostoskeskushankkeesta19.9.2015 06.00
Uusi salibandyhalli nousee Koivukylään – pelaamaan ehkä jo syksyllä9.4.2015 08.00

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu