Makumaailma

Michelin-kokki vuokraa tilat Hävikkiruokaravintolalle

Hävikkiruokaravintola avaa kesällä ovensa Lapinlahden vanhalla sairaala-alueella.

From Waste to Taste

Suomen ensimmäinen hävikkiruokaravintola avataan kesäkuussa Lapinlahteen.

Michelin-kokki Markus Aremoottaa ravintolan Gastronimian akatemian alivuokralaiseksi vanhan sairaalan uudistuviin tiloihin.

Toiminta alkaa asteittain kesäkuussa remontin valmistuessa. Hävikkiruokaravintola hakee parhaillaan henkilökuntaa: kokkeja, tarjoilijoita ja vuoropäällikköä.

Hanke tarjoaa myös catering-palveluja ja toimii pop upina ravintola Raikun tiloissa.

Ravintolatoiminta Lapinlahdessa aloitetaan asteittain kesäkuun aikana remontin valmistuessa. Viralliset avajaiset järjestetään elokuussa.

– Lapinlahden vanha sairaala on kulttuurihistoriallinen rakennus meren äärellä. Haluamme kasvaa ja kehittyä tämän kaupunkilaisten yhteisen olohuoneen kanssa. Tila terasseineen soveltuu monenlaisten tapahtumien ja juhlien järjestämiseen, sanoo hankepäällikkö Johanna Kohvakka.

Hävikkiruokaherkuista pääsee nauttimaan myös catering-tilauksena tai viikonloppubrunssin muodossa ravintola Raikun tiloissa (Hämeentie 1).

From Waste to Taste -hävikkiruokaravintola avasi ensimmäistä kertaa ovensa tänään maaliskuun alussa Made in Kallion tiloissa Vaasankadulla. Suosittu pop up -ravintola tarjoili viikolla kevyttä lounasta, loppuviikosta illallista ja viikonloppuisin brunssia. Huhtikuussa ravintola siirtyi tarjoilemaan lounasta Ruplan tiloissa Helsinginkadulla ja Isolla Roobertinkadulla.

From Waste to Taste

Euroopan sosiaalirahaston tukema hävikkiruokahanke, joka taistelee ilmastonmuutosta ja ruokahävikkiä vastaan.

Noin 90 prosenttia ravintolan tarjoamasta ruoasta tehdään kauppojen ylijäämästä, rumista porkkanoista, liian käyristä kurkuista ja muista kasviksista, jotka eivät kuluttajille kelpaa, arvottomina pidetyistä pikkukaloista ja muista raaka-aineista, joita syystä tai toisesta uhkaa ravintoketjun ulkopuolellejoutuminen.

Hanke ei tavoittele voittoa, vaan kaikki tuotot käytetään toiminnan ylläpitämiseen ja työllistämiseen.

Suurin osa noudetusta ruoasta lahjoitetaan hyväntekeväisyyteen.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Makumaailma

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu