Puheenaihe

Onko tässä järkeä? Onko tämä Alvar Aallon talo erityisen suojelun arvoinen? Katso kuva!

Kyse on tästä talosta (kuvassa keskellä). Ratakadulla olevassa kiinteistössä toimii yökerho Soho. Aiemmin paikalla oli seksibaari Pikku Pietari, joka tuhopoltettiin 1997.

Sakari Nupponen

– Meillä tämä Alvar Aalto on vähän ehkä nostettu jumalan asemaan. Se on lähellä henkilöpalvontaa, että mihin Alvar Aalto tai hänen toimistonsa on koskenut, muuttuu pyhäksi, Osmo Soininvaara (vihr.) sanoo Ylen haastattelussa.

Hän on Helsingin kaupunginvaltuutettu ja kaupunkisuunnittelulautakunnnan varapuheenjohtaja.

Tässä tapauksessa on kyse Alvar Aallon suunnittelemasta Helsingin Punavuoressa Ratakadulla sijaitsevasta Insinööritalosta, jonka neljä kerrosta haluttaisiin muuttaa asuntohotelliksi.

Mutta ei:

Kaupunkisuunnitteluvirasto vastustaa, koska rakennuksessa on ollut on Alvar Aallon toimisto. Lisäksi halutaan suojella työpaikkoja ydinkeskustassa. Muiden muassa myös Helsingin kaupunginmuseo ja Uudenmaan ELY-keskus vastustavat kerrosten muuttamista asuntohotelliksi.

Minusta muutoshakemukseen pitäisi suostua. Ratakatu ei ole hyvien joukkoliikenneyhteyksien äärellä. 1950-luvun toimistorakennukset eivät sovellu nykyaikaisiksi toimistoiksi. Toimistorakentamisen tilantarve on vähentymässä aivan olennaisesti. Ennen niiden mitoitus oli 30 neliötä/työntekijä, nyt alle 15 neliötä. Koppikonttorit omine huoneineen eivät ole kysyttyjä, koska kiinteitä työpisteitä ei enää ole. Monissa toimistoissa tehdään osa ajasta etätyönä, Soininvaara perustelee blogissaan.

Hän olisi ilahtuneempi, jos talo muutettaisiin asunnoiksi, mutta myös kiinteistön omistajan ( Icon kiinteistörahastot Oy) pitäisi sitä haluta.

Kun tulipalo tuhosi talossa sijainneen seksiravintolan sekä toimistotiloja 1997, talon omisti vielä Suomen kirjatyöntekijäin liitto. Henkilövahingoilta säästyttiin aamuöisessä palossa, mutta tuhot nousivat miljooniin silloisiin markkoihin.

 

Mitä pitäisi tehdä?

Nurin koko rötiskö
62% (461 ääntä)
Asuntohotelli taloon
28% (210 ääntä)
Ei mitään muutoksia
8% (61 ääntä)
En osaa sanoa
3% (21 ääntä)
Ääniä yhteensä: 743

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu