Puheenaihe

Tikkurilan vesiallas viivästyy – ”Täysin valmis elokuun avajaisiin”

Tikkurilan uuden torin kupeeseen rakennattava vesiallas viivästyy. Vesialtaan kokonaiskustannukset ovat yli puoli miljoonaa euroa.

Armi Suojanen

Tikkurilan uuden torin laidalle, kaupungintalon edustalle rakenteilla oleva vesiallas viivästyy. Altaan oli tarkoitus valmistua kesäkuussa, mutta paikalla on edelleen työmaa käynnissä.

– Urakka on mennyt hyvin, mutta silti ollaan tavoiteaikataulusta myöhässä. Viivästymiset johtuvat pitkälti altaan penkkielementtien toimituksien viivästymisestä ja tilaajan suunnitelmamuutoksista, kertoo projekti-insinööri Eero Kupari Vantaan kaupungilta.

Hankkeella on ollut Kuparin mukaan turhan tiukka aikataulu.

– Vesiallas on suunniteltu niin, että penkkielementit toimivat altaan valumuotteina ulkolaidalta, joten elementtien viivästys on suoraan vaikuttanut aikatauluun pidentävästi, hän selvittää.

Parhaillaan työmaalla rakennetaan altaan pintakivetysrakenteita, jonka jälkeen asennetaan kuusi lipputankoa ja taideteoksia. – Tämän jälkeen allas on käytännössä valmis ja altaan toimintaa päästään testaamaan. Allas pitäisi olla täysin valmis elokuun avajaisiin mennessä, Kupari kertoo.

Vesialtaaseen tulee vettä enimmillään 20 senttiä. Altaan pohjalle tulee valokeiloja ja altaaseen asennetaan pronssinen valupatsas. Kalastajatyttö-veistos on tällä hetkellä nähtävillä kaupungintalon 2. kerroksen aulassa.

Altaan urakkasopimuksen hinta on noin 430 000 euroa. Kokonaiskustannukset tulevat olemaan kaupungille kuitenkin yli puoli miljoonaa euroa.

– Lisäkustannuksia tulee muun muassa toteutetuista muutostöistä ja aiemmin torialueelle teetetyistä putkitöistä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta: 

Kaupungintalon edustalle rakennetaan vesiallas – tältä se näyttää7.3.2016 16.35
Virasto-Vantaa kutistuu–Tikkurilan hallintopisteet saman katon alle8.6.2016 10.54
Tikkurilan Asematiestä tulossa kävelykatu – "Ei ole tarkoitettu autojen makuuttamiseen"28.5.2016 07.10

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu