Paikalliset

Auvinen haluaa Tuomelan kouluasian suoraan valtuustokäsittelyyn – kasassa 20 nimen lista

Perussuomalaisten valtuutettu Timo Auvinen on kerännyt 20 nimeä Tuomelan koulun lakkautusta vastustavan kuntalaisaloitteen saamiseksi valtuustokäsittelyyn.

Juha Salonen

Vantaan perussuomalaisten kaupunginvaltuutettu Timo Auvinen vaatii valtuuston kokoon kutsumista Tuomelan koulun lakkautusta koskevassa kiistassa.

Hän on saanut tuekseen 20 valtuutettua. Kuntalain perusteella kyseessä on riittävä määrä.

Kiistan keskiössä on yli 5 000 nimeä käsittävä kuntalaisaloite, joka alun perin on osoitettu kaupungin valtuuston käsiteltäväksi.

Kaupunginhallitus päätti kokouksessaan maanantaina, että Tuomelan koulua koskevien, laajaa kannatusta saaneita kuntalaisaloitteita koskeva toimivalta määrittyy muun muassa johtosääntöjen perusteella.

Kaupungin johtosäännön mukaan päätäntävalta kouluverkosta kuuluu opetuslautakunnalle.

Auvisen näkemys on yksiselitteinen.

–Koska kuntalaisaloite on osoitettu kaupunginvaltuustolle ja koska aloitteen allekirjoittaneiden kaupunkilaisten joukko on huomattavan suuri, valtuuston tulee käsitellä tämä poliittista harkintaa edellyttävä asia erillisenä asiana.

Kuntalain mukaan ”Valtuusto on kutsuttava koolle myös kunnanhallituksen tai vähintään neljäsosan valtuutetuista sitä pyytäessä ilmoittamansa asian käsittelyä varten. Tällainen asia on valmisteltava kiireellisesti.”

Vantaan valtuustossa on kaikkiaan 67 jäsentä.

Auvinen arvioi, että asia on tuotava valtuustoon viimeistään syyskuussa.

Tilaa uutiskirjeemme

Saat joka päivä klo 14 sähköpostiisi koosteen päivän kiinnostavimmista jutuista!

Tilaa tästä

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu