Kännykästä löytyy majapaikka lemmikille

Pr-vastaava Mira Loimula tietää, että luotettavan hoitopaikan löytäminen lemmikille ei ole aina helppoa. Loimulan Dio-griffoni saa keväällä koirakaverikseen dogo argentinon.

Oupet

PALVELUT Uusi sovellus takaa, että trendikkään digiloikan voida tehdä myös lemmikinhoidossa.

Suomalainen yritys aikoo maailmanmaineeseen. Ideana on tarjota lemmikeille Airbnb-majoitussovellusta vastaava palvelu Oupet. Kännykkään ladattavan sovelluksen avulla voi varata lemmikilleen hoitopaikan, ulkoiluttajan tai hoitajan kotiin.

Naapuriapu on kiireisessä elämänmenossa yhä harvinaisempaa.”

Verkossa on jo nyt sivustoja, jotka yhdistävät lemmikinomistajia ja hoitopaikkaa tarjoavia. Uusi sovellus lupaa tarjota enemmän.

– Sovelluksen avulla voi paitsi katsoa eri hoitajien kalentereita ja suosituksia, myös maksaa, kertoo Oupetin pr-vastaava Mira Loimula.

Palvelu maksetaan ennen hoitojaksoa verkkopankissa tai korttimaksuna. Oupet veloittaa kahdeksan prosentin komission jokaisesta lemmikinhoitopalvelusta.

Hoitaja ja lemmikin omistaja voivat myös pitää yhteyttä sovelluksen avulla.

– Hoitaja voi lähettää vaikkapa kuvia lemmikistä omistajalle hoitojakson aikana,

Majoituspaikkoja välittävä Airbnb on suosittu ja luotettu ympäri maailman. Loimula tiimeineen uskon myös Oupetin saavan käyttäjiä Suomen lisäksi muualta Euroopasta ja jopa Aasiasta.

– Sovellusta kehitetään koko ajan käyttäjiltä saadun palautteen pohjalta. Tarkoituksena on lisätä vähitellen uusia palveluja.

Sovellus on Loimulan mukaan vastaus tämän ajan vaatimuksiin. Naapuriapu lemmikinhoidossa on kiireisessä elämänmenossa yhä harvinaisempaa. Myös lemmikkeihin panostaminen on muuttunut.

– Nyt ymmärretään, että lemmikki tarvitsee seuraa ja erilaisia aktiviteetteja. On ollut vain ajan kysymys, milloin lemmikkien hoidossa aletaan hyödyntää digitalisaatiota ja kehittää esimerkiksi kännykällä tilattavia palveluja.

Loimula on itse aktiivinen koiraharrastaja. Hän korostaa, että Oupet-tiimi haluaa rakentaa eläinrakasta yhteisöä.

– Hoitopaikkaa tarjoavien henkilöiden on oltava luotettavia. Sovellus tarjoaa palvelua käyttäville mahdollisuuden antaa julkista palautetta. Huonoa palautetta toistuvasti saanut voidaan poistaa palveluntarjoajista.

Hoitaja kotiin tai hoitopaikka

Oupet on Facebookissa (facebook.com/oupetapp), Instagramissa @oupet.co.

Hoitajia tai hoitopaikkoja lemmikille välittävät myös mm. verkkosivustot: lemmikkihoitoon.com, care.com, petsie.fi/forums ja dogia.fi. Facebookissa on mm. ryhmä: Etsitään/tarjotaan hoitopaikkaa koiralle ja muille lemmikeille.

Written by:

Tiina Örn

Ota yhteyttä