Paikallisurheilu

Blini ja Dani MM-taistossa

Purjelautailijat Juha Blinnikka ja Daniel Blinnikka kunnostautuivat purjekelkkailun MM-kisoissa.

Jarno Rautio

Vantaalaisperheen Isä ja poika kävivät kovan taiston purjekelkkailun MM-kisoissa Savonlinnan Oravissa. Isä Juha ”Blini” Blinnikka, 45, tuli yleisen sarjan neljänneksi ja poika Daniel ”Dani” Blinnikka, 16, viidenneksi. Daniel palkittiin 18-vuotiaiden MM-hopealla.

– Puhuin iskän kanssa ennen kilpailuja, että ajamme molemmat täysiä ja omaa suoritusta, mutta emme ala sählätä ja kolaroida toistemme kanssa tiukoissa poijutilanteissa. Annoimme toisillemme tilaa poijuilla sääntöjen mukaisesti ja jos toinen meistä mokasi, ajoimme tietty ohi, kertoi Daniel Blinnikka.

– Pärjäsin isääni paremmin kevyellä tuulella, koska painan 30 kiloa vähemmän kuin hän. Mutta tuulen koventuessa olimme tosi tasaväkisiä, vertaili 53-kiloinen Daniel.

Talvipurjehduksen MM-kisat, WISSA 2011 Saimaa, kestivät kahdeksan päivää. Nopeatempoiseen luistinkelkkojen slalomiin saapui 84 kilpailijaa 14 maasta. Leijat, siivet sekä purjekelkat kilpailivat ensin viikonlopun Eurocup-osakilpailussa ja sitten maanantaista lauantaihin MM-kilpailuissa.

Lähtöjä kertyi lähes sata. Auratulla jäällä ajettiin kelkkojen ja siipien slalom-kilpailut, lumella ratapurjehdukset.

– Tuulet olivat poikkeuksellisen hyvät Oravin Haukivedellä. Vain yhtenä päivänä purjehduslähtöjä ei ajettu, kehui Juha Blinnikka.

– Kaksi viimeistä talvea on ollut surkeita luistinkelkoille, koska lunta on tullut aivan liikaa, eikä mistään ole meinannut löytyä paljasta jäätä harjoitteluun. Yleisille luistinkentille ei ole uskaltanut näillä välineillä mennä, koska vauhdit ovat parhaimmillaan jopa yli 100 kilometriä tunnissa, perusteli Juha.

Isä-valmentaja on tyytyväinen poikansa suorituksiin.

– Viime vuonna hänellä oli vielä ongelmia kovan tuulen ajon kanssa, mutta nyt pystyimme ajamaan täysin saman kokoisilla purjeilla kelissä kuin kelissä. Ensi talvena tuskin enää pärjään pojalleni, mutta niin sen pitääkin mennä, kehui Juha.

Vuoden kuluttua purjekelkkojen MM-kilpailut käydään Michiganissa. Purjekelkkailu on isälle ja pojalle talviharjoitusmuoto kesän purjelautailukilpailuja varten.

– Kesällä taistelemme EM- ja MM-mitaleista. Ensimmäinen iso koitos on purjelautailun Raceboard-luokan EM-kilpailut kesäkuun puolivälissä Yyterissä. Tähtäämme molemmat voittoon, uhkuu isä-Blinnikka.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikallisurheilu

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu