Paikalliset

Vastine: Emme tunnista väitteitä koulumme viestinnästä

Mikkolan yhtenäiskoulussa on kaksi rakennusta, Lyyra ja Vega.

Jorma Rinne

Mia Lindström kirjoitti Vantaan Sanomissa (VS 15.–16.10.) Mikkolan koulun sisäilmaongelmista. Artikkelia varten oli haastateltu Mikkolan koulussa työskentelevää opettajaa sisäilma-asioissa.

Suuri osa Mikkolan koulun opettajista ihmettelee artikkelin välittämää mielikuvaa koulumme sisäilma-asioista tiedottamisesta ja työyhteisömme ilmapiiristä.

Emme halua väheksyä artikkelissa esiintyneen opettajan turhautumisen kokemusta. Emme myöskään ole varmoja, onko artikkelissa esiintyvän opettajan viesti tulkittu oikein tekstissä.

Haluamme kuitenkin tuoda ilmi oman näkökulmamme, josta katsottuna tiedottaminen sisäilma-asioissa ei ole ollut väheksyvää tai peittelevää vaan avointa.

Koulumme oppilailla ja opettajilla esiintyneet sisäilmaoireet ovat todellisia, ja niihin on mielestämme suhtauduttu vakavasti. Kun ongelmia on esiintynyt, niihin on puututtu järjestelemällä opetustiloja uudelleen ja korjauksin.

Henkilökunnan sisäilmaoireita ei ole mielestämme vähätelty, tai niitä ei ole kehotettu peittelemään, kuten artikkeli antoi ymmärtää.

Meitä, henkilökuntaa, on ohjeistettu kääntymään työterveyshuollon puoleen, jos sisäilmaoireita on esiintynyt ja kertomaan ongelmista myös koulun johdolle, joka raportoi niistä eteenpäin, jotta korjauksia voidaan tehdä.

Myös oppilaita ja huoltajia on ohjattu kertomaan mahdollisista oireista koulun terveydenhoitajalle, joka kerää tilastoa oireista.

Kuten artikkelissakin mainittiin, henkilökuntaa on tiedotettu ongelmista ja korjauksista henkilökunnan viikkoinfoissa ja tiedottein. Koteja on tiedotettu Wilmassa julkaistuin tiedottein ja vanhempainillassa. Koemme, että tiedottaminen asiassa on ollut riittävän avointa.

Artikkelissa kerrotaan koulumme opettajan kuvaavan työyhteisömme kulttuuria “pelon kulttuuriksi”, jossa oireilevat eivät uskalla kertoa oireistaan.

Suuri osa koulumme opettajista ei voi tätä väitettä allekirjoittaa. Työyhteisömme on mielestämme avoin ja rehellinen, mikä on edellytys henkilökunnan työssä jaksamiselle ja sisäilmaolosuhteista huolimatta mahdollisimman laadukkaalle opetukselle.

Mikkolan koulun opettajat:
Maria Haapalainen, Pirjo Korhonen, Pekka Airaksinen, Jari Hatakka, Mika Pellikka, Sara Horstia-Niemi, Noora Syrjäläinen, Hanna Lankinen, Minna Kolehmainen, Kristiina Timonen, Mari Grönholm ja Tuula Puntari

Kirjoitusta täydennetty vahingossa pois jääneiltä kirjoittajien nimillä 1.11. klo 10.24.

 

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta: 

Mikkolan koulun sisäilmamysteeri jatkuu14.10.2016 19.35

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat

Uusimmat