Puheenaihe

Suomenlinnan lautat jyskyttivät uuden matkustajaennätyksen – "Pokemon Go toi väkeä Suokkiin"

Suomenlinnan lautoilla on tänä vuonna kulkenut ennätysmäärä matkustajia.

Päivi Tuovinen / Arkisto

Suomenlinnan lauttaliikenteessä on saavutettu uusi matkustajaennätys marraskuussa. Lauttaliikenteessä on tehty tänä vuonna yhteensä jo 2 miljoonaa matkaa.

Lautoilla kulkevien matkustajien määrät ovat kasvaneet tasaisesti viimeisen kymmenen vuoden aikana, ja edellinen matkustajaennätys on vuodelta 2015. Matkustajamäärät ovat kasvaneet viime vuodesta yhdeksän prosenttia.

Matkustajamäärien kasvua selittävät muun muassa parantunut palvelutaso, kuluneena syksynä lisääntynyt turistien määrä lautoilla ja Pokemon Go -pelin suosio Suomenlinnassa.

– Liikennöinnin kannalta voi olla todella tyytyväinen, että Suomenlinna kohteena houkuttelee matkustajia näin runsaasti myös kesäkuukausien ulkopuolella. Aluksissa riittää kapasiteettia, ja matkustajapaikkoja on voitu Suomenlinna II -alukselle myös lisätä, sanoo Suomenlinnan Liikenne Oy:n toimitusjohtaja Rain Mutka.

Suomenlinnan liikenne on osa Helsingin joukkoliikenneverkkoa ja joukkoliikenteen lippujärjestelmää, mikä osaltaan mahdollistaa joustavan kulkemisen ja vaihtamisen myös liikennevälineestä toiseen.

– Erityisenä painopisteenä meillä on erilaisten matkustajaryhmien hyvä palvelu, ja tätä tukee myös Suomenlinnan terminaalin käynnissä oleva muutoshanke, Mutka arvioi.

Suomenlinnassa sijaitsevan lauttaterminaalin uudistustyöt alkoivat lokakuussa. Lauttaterminaalin odotuskatosta ja opastusta parannetaan sekä kulkuyhteyksiä selkeytetään erottamalla saapuvien ja lähtevien matkustajien kulkureitit toisistaan.

Uusilla järjestelyillä pyritään vähentämään ruuhkaisuutta ja nopeuttamaan lautan tyhjentämistä ja lastaamista.

HSL:n tutkimustulosten mukaan kokonaistyytyväisyys Suomenlinnan lauttaliikenteeseen on pysynyt hyvänä. Tulos ei ole heikentynyt, vaikka lauttaliikenteen matkustajamäärät ovat kasvaneet.

Viime kesänä lauttaliikenteen matkustajista 92 prosenttia oli tyytyväisiä HSL-liikenteeseen ja jopa 95 prosenttia oli tyytyväisiä lauttaliikenteen liikennöitsijöihin. Matkustajien tyytyväisyys oli samalla tasolla myös viime talven mittauksissa.

 

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu