Vaalikoneemme on nyt avattu!

Puheenaihe

Osapäiväiset lapset aamiaispöytään ehkä jo maanantaina – myös välipalaa tarjotaan

Vantaan kaupunki muutti linjaustaan: osapäiväisessä hoidossa olevat lapset saavat jatkossa lounaan lisäksi myös aamu- tai välipalan.

Sirkku Aalto/Arkisto

Vantaa tarjoaa aamiaista mahdollisesti jo ensi viikolla osapäiväisessä varhaiskasvatuksessa oleville lapsille.

– Aamupalaa on tarjolla niin pian kun tilaukset saadaan tehtyä, todennäköisesti jo maanantaina 28. marraskuuta, kertoo Vantaan varhaiskasvatuksen johtaja Sole Askola-Vehviläinen.

Vantaan kaupunki tiedotti uudesta ateriakäytännöstään eilen illalla. Uusi linjaus pohjautuu opetus- ja kulttuuriministeriön niin ikään eilen 21. marraskuuta antamaan uuteen linjaukseen.

– Kun linjaus nyt tuli, Vantaa luonnollisesti noudattaa sitä, Askola-Vehviläinen kertoo.

Aamu- ja välipalan kustannusarvio on kaupungille enimmillään noin 450 000 euroa vuodessa. Askola-Vehviläisen mukaan kustannukset aamiaisen ja välipalan osalta ovat noin 300 000 euroa vuodessa. Mikäli neljä tuntia esiopetuksessa oleville lapsille, joilla ei ole täydentävää varhaiskasvatusta, tarjottaisiin aamiainen, kustannus olisi lisäksi 150 000 euroa.

– Tämän lisäksi tulevat yksityisessä varhaiskasvatuksessa olevat. Tämän kustannusvaikutusta ei ole vielä tarkemmin arvioitu, Askola-Vehviläinen kertoo.

–  Esiopetuksen toiminta-aika alkaa kello 8.30, jolloin aamiainen loppuu. Emme suunnittele muutosta ryhmien toiminta-aikoihin, hän jatkaa.

Aamiais- ja välipalakustannukset ovat maanantaina kaupunginhallituksen käsittelyssä.

– Rahoitus selvitetään erikseen talousarviovuoden aikana ja tarvittaessa tehdään lisätalousarvioesitys, Askola-Vehviläinen selvittää.

Aamiainen tullaan tarjoamaan osapäiväisille lapsille, jotka ovat päiväkodissa jo aamiaisen tarjoilun aikaan eli kello 8–8.30. Välipala-aika on puolestaan kello 14–14.30.

Kaupunki tiedotti perjantaina tekevänsä kyselyn osapäiväisestä varhaiskasvatuksesta perheille muun muassa aamupalaan liittyen. Askola-Vehviläisen mukaan kyselyä ei nähdä enää tarpeelliseksi toteuttaa.

Vantaan Sanomat kertoi ensimmäisenä tapauksesta, jossa vantaalainen äiti harmistui kun hänen lapsensa joutui katsomaan kavereiden aamupalahetkeä vierestä. VS kysyi aiemmin myös opetus- ja kulttuuriministeriön kantaa aiheeseen.

Juttua päivitetty kello 15.08: Lisätty tietoa kustannuksista ja välipalan ajankohdasta.

Lisää aiheesta: 

Vantaalla osapäivähoidossa olevat lapset saavat vain yhden aterian – ”Tästä ei jousteta”15.11.2016 07.05
Lapsi jäi ilman päiväkodin aamupalaa – "Vantaa rikkoo ehkä lakia"16.11.2016 14.17
Vantaa tarjoaa ilmaisen aamupalan myös osapäivähoidossa oleville lapsille21.11.2016 20.38

Tilaa uutiskirjeemme

Saat joka päivä klo 14 sähköpostiisi koosteen päivän kiinnostavimmista jutuista!

Tilaa tästä

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Vaalikoneemme on nyt avattu!

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu