Puheenaihe

Asukkaat voittivat – Lemminkäinen ei saanut lupaa louhia Riipilässä

Riipilään suunnitellusta louhoshankkeesta jätettiin 440 muistutusta tai mielipidettä. Ympäristölautakunta hylkäsi hankkeen keskiviikkona.

Arja-Riikka Nikkilä

Vantaan ympäristölautakunta ei myöntänyt kokouksessaan keskiviikkona 14. joulukuuta maa-aineslupaa Lemminkäinen Infran kallionlouhinnalle, kivenmurskaukselle ja kiviaineksen kierrätykselle Riipilässä Luoteis-Vantaalla.

Lupaa haettiin toiminnalle Köningstedtinvuorella ja kiinteistössä Kumpula 2.

Lemminkäisen aikeet herättivät paljon närää. Hakemuksesta jätettiin peräti 440 muistutusta tai mielipidettä, jotka yhtä lukuun ottamatta olivat hakemusta vastustavia.

Alueyhdistysten edustaja Niina Ihalainen totesi Vantaan Sanomille helmikuussa, että hanke on useiden lakien vastainen ja rikkoo kaavoja, kuten yleiskaavaa, jossa alue on merkitty maa- ja metsätalousalueeksi.

Muistutuksissa mainittiin myös, että Luoteis-Vantaalla tulee tulevaisuudessa asumaan huomattava määrä ihmisiä sekä omakotitaloissa että radan varren kerrostaloissa.

Ottoalue olisi rajautunut lähes suoraan Riipilän metsän suojelualueeseen. Suunnitellun ottoalueen länsipuolella sijaitsee Lamminsuon luonnonsuojelualue.

Ympäristölautakunta perusteli hylkäävää päätöstään sillä, että hanke aiheuttaisi muun muassa kohtuutonta melurasitusta asuinkiinteistöille ja vaarantaisi viheryhteyden säilymisen. Lautakunta katsoi myös, että hanke on yleiskaavan vastainen.

Vielä ei ole takuita siitä, että asia olisi loppuun käsitelty. Sekä kallion louhintaa, murskausta ja kiviaineksen kierrätystä koskevasta päätöksestä että kiviaineksen ottamiseen liittyvästä päätöksestä on mahdollisuus valittaa.

 

 

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta: 

Rajua vastustusta – louhos luonnonsuojelualueen naapuriin saattaa silti toteutua28.2.2016 06.20
Kansa barrikadeilla Lemminkäisen louhoshanketta vastaan – ”Vantaalaiset, otetaan Vantaa itsellemme”24.2.2016 09.05
Kiistelty Lemminkäisen louhoshanke on jälleen etenemässä Vantaalla 10.2.2016 09.20
Riipilän louhoshanke torpattiin toistamiseen11.10.2012 13.04
Riipilän louhoshankkeelle esitetään taas tyrmäystä4.10.2012 14.28
Asukkaat eivät anna periksi louhoskiistassa25.10.2011 15.31

Aiheesta muualla: 

Asukasyhdistysten keräämää aineistoa löytyy täältä.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu