Paikalliset

Kuntoutuskodin kaavailu Päiväkumpuun yllätti asukkaat – "Tulossa keskelle pientaloaluetta"

VASTUSTUS Päiväkumpuun suunnitellaan yksityistä mielenterveys- ja päihdekuntoutuskotia 18–30-vuotiaille.

Monia päiväkumpulaisia vanhempia huolestuttaa, että heidän lastensa koulureitti kulkisi Lemminkäisentien ja Peijaksentien kulmaukseen suunnitellun kuntoutuskodin ohitse.

Armi Suojanen

Joukko Päiväkummun asukkaita hämmästelee, miten alueelle voi suunnitella yksityistä nuorten mielenterveys- ja päihdekuntoutujien palvelukotia ilman, että heille olisi tiedotettu asiasta. He heräsivät suunnitelmiin luettuaan Vantaan Sanomista, että kaupunki on varaamassa Mikeva Oy:n palvelukodille tonttia Lemminkäisentieltä.

– Se on tulossa keskelle pientaloaluetta, Kimmo Mäntynen ihmettelee.

Mäntynen on yksi alueen asukkaista ja huolissaan erityisesti päihdekuntoutujien vaikutuksesta lapsiin ja nuoriin. Kuntouskodin lähistöllä, noin 600 metrin päässä, tulisi sijaitsemaan Päiväkummun koulu ja myös uimaranta leikkipaikkoineen Keravanjoen varressa.

–  Onko tämä paikka järkevä senkään takia, että aivan lähellä, Koivukylässä, on tiedostettu huumeongelma, Mäntynen kysyy.

Hän työskentelee poliisina Helsingissä ja sanoo nähneensä, että "tällaiset paikat eivät toimi ongelmitta" asutuksen keskellä. Hän ei kyseenalaista yksikön hoitoa, vaan sen sijoituspaikan.

Asukkaita suututtaa, että hanketta on viety "salaa" eteenpäin. Kun hankkeesta vihdoin järjestettiin tiedotustilaisuus Koivukylän kirjastossa, se pidettiin työssäkäyville hankalaan aikaan.

Asukkaat ehtivät kuitenkin tehdä kaupunkisuunnittelulautakunnan tonttivarauspäätöksestä oikaisuvaatimuksen juuri ennen määräajan umpeutumista. Sitä täydennetään vielä muun muassa adressilla.

– Vaadimme tonttivarauksen peruuttamista ja asian uutta käsittelyä, Mäntynen kertoo.

Päiväkummun omakotiyhdistyksen varapuheenjohtaja Mika Salmi sanoo, että yhdistys vaatii hankkeesta todenmukaista tiedottamista ja uutta infoa Päiväkummun koululle.

AluejohtajaJani Attenbergin mukaan Mikevan kuntoutusyksiköstä ei olisi välttämättä tarvinnut järjestää infotilaisuutta, koska alueella on asemakaava. Se sallii tontille yleisten rakennusten rakentamisen.

– Halusimme kuitenkin kertoa hankkeesta ennakkokäsitysten ja nimby-ilmiön hälventämiseksi.

Kaupungilla ei ole palvelusopimusta Mikevan kanssa, vaan yhtiö avaa kuntoutuskodin omalla riskillä.

– Tiedämme, että tällaiselle konseptille on tarvetta, Attenberg toteaa.

Lisää aiheesta: 

Päiväkumpuun rakennetaan nuorten kuntoutujien palvelukoti21.11.2016 07.10

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu