Kulttuuri

TixiBand tuo tähtinäyttelijän Vantaalle

Näyttelijä Martti Suosalo laulaa kapellimestari Kimmo Nurmen (vas.) johtaman TixiBandin tahtiin Iskelmätaivas-konsertissa.

Paula Soivio

Martti Suosaloa ajatellessa ensimmäisenä mieleen ei tule orkesterin solisti. Kuitenkin Tikkurilan Soittokunta TixiBand esiintyy yhdessä Suomen suositumpiin näyttelijöihin kuuluvan Suosalon kanssa 9. huhtikuuta Vantaan aikuisopistossa järjestettävässä Iskelmätaivas-konsertissa.

– Tutustuin erääseen orkesterin jäseneen kotikulmillani ja rupattelimme, että voisi jotain tällaista järjestää. Sen jälkeen TixiBandin kapellimestari Kimmo Nurmi otti yhteyttä ja ajattelin että mikäs siinä, Suosalo muistelee.

– Tämä on mielestäni mielenkiintoinen projekti ja hieno asia sinänsä, että tuotot menevät orkesterin kehittämiseen, hän lisää.

Lukuisten elokuva- ja teatteriroolien sekä useiden palkintojen kautta Suomen eturivin näyttelijäksi nousseelle Suosalolle laulaminen ei kuitenkaan ole täysin vieras laji.

– Olen esittänyt aikaisemmin muutamia Jaques Brel -tulkintoja, joita käänsin yhdessä Pekka Tegelmanin kanssa. Sen lisäksi olen laulanut joissain lasten musiikkiesityksissä. Enimmäkseen kuitenkin aika tulkitsevaa materiaalia, näyttelijä pohtii.

– Kyllähän tässä työssä joutuu välillä lauleskelemaan, mies jatkaa.

Maaliskuun lopussa järjestetyssä vuoden 2011 teatterialan Thalia-gaalassa Suosalon meriitteihin lisättiin jälleen yksi palkinto, kun hänet äänestettiin yleisöäänestyksessä parhaaksi näyttelijäksi. Näyttelijä kertoo olevansa onnellinen saamastaan tunnustuksesta.

– Onhan se todella mukavaa. Valitettavasti en kuitenkaan päässyt hakemaan palkintoa paikan päälle, mies harmittelee.

– Uskon, että palkinnon saamiseen vaikutti tällä kertaa roolini näytelmässä Mielipuolen päiväkirja. Se on mielestäni hyvä, sillä se ei ole pelkästään hupinäytelmä ja osoittaa suomalaisen teatterikatsojan makua antaa tällaiselle näytelmälle tunnustusta, Suosalo pohtii.

Näyttelijä odottaa innolla tulevaa esiintymistään TixiBandin kanssa.

– Odotan konsertista riemukasta kevättunnelmaista esitystä, Suosalo maalailee.

– Lähden liikkeelle ikään kuin pioneerihengessä, sillä harjoituksia ei ole hirveästi ehditty pitää enkä kovin usein ole esiintynyt yhdessä orkesterin kanssa, mies miettii.

TixiBandin kapellimestari Kimmo Nurmi ei ole harjoitusten vähyydestä huolissaan.

– Martti on oikeastaan yllättänyt meidät sillä, miten monipuolinen viihdetaitelija hän onkaan. Kaikki ovat innoissaan ja tunnelmat korkealla, Nurmi suitsuttaa.

– Vaikka olemme harjoitelleet suhteellisen vähän, niin jälki tulee olemaan hienoa, kapellimestari lupaa.

Suosalo on Nurmen kanssa samoilla linjoilla.

– Jos yleisö lähtee hyvin mukaan, niin tästä tulee hienoa. Tasaisen varmasti vedetään, näyttelijäveteraani kuittaa.

Iskelmätaivas-konsertti la 9.4. klo 17 Vantaan aikuisopistossa (Lummetie 5). Liput 8 e, konserttiin mahtuu 300 kuuntelijaa.

Tilaa uutiskirjeemme

Saat joka päivä klo 14 sähköpostiisi koosteen päivän kiinnostavimmista jutuista!

Tilaa tästä

Etusivulla nyt

Uusimmat: Kulttuuri

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu