Puheenaihe

Perheyrityksenä pyörivä kuntosali on pitänyt Vapaalassa pintansa jo 30 vuotta – Kilpapyöräilyn erityisosaaminen, oma kiinteistö ja kodikkuus ovat perusvaltit

Vetovastuu kuntosalisyrityksessä on jo yli kymmenen vuotta ollut Sari Saarelaisella. Hänen äitinsä Eeva on vielä aktiivisesti toiminnassa mukana muun muassa jumppaohjaana. Yrityksen 30 vuotta sitten perustanut Pekka-isä kuntoilee ja antaa taustatukea eläkeläisenä.

Päivi Tuovinen

Kolme vuosikymmentä Vapaalassa toiminut yksityinen kuntosali Let’s Go Center on harvinaisuus ketjusalien tiheästi täplittämällä kartalla. Ihan tavallinen ei ole kuntosalia pyörittävä perhekään. Siihen kuuluu kaksi Suomen huipulle yltänyttä kilpapyöräilijää ja yksi Suomen ensimmäisistä aerobic-ohjaajista.

Kilpailu alalla on kovaa.

–Hiljattain laskeskelin, että ympärillemme on tullut vuoden sisään yksitoista kuntosalia. Meidät on piiritetty, yrittäjäperheen äiti Eeva Saarelainen sanoo, mutta suhtautuu tilanteeseen tyynesti.

– Meillä on hyvänä pohjana tämä pyöräilyasiantuntemus ja sitten toisaalta paikan kodikkuus, jota asiakkaat ovat kiitelleet. Onkin ollut ihana nähdä, kuinka vanhojen asiakkaiden lapsia ja lapsenlapsiakin on alkanut käydä täällä.

Pekka Saarelainen perusti kuntosalin puolisonsa kanssa Vantaan kaupungilta ostetulle tontille, jossa kasvoi tiheä metsä.

– Paikalla oli ollut aikoinaan miilukin jossa poltettiin tervaa, 81-vuotias eläkeläinen tietää.

Tervanteon parissa ahertaneet saivat arvoisensa seuraajan. Saarelainen raivasi puut tontilta omin käsin, vei ne sahattaviksi ja pääsi kakkosenelosten kanssa sokkelin tekoon.

Puolison selailemasta lehdestä oli rakentajan mieleen iskostunut kuva kuntosalista, johon kuului treenilaitteiden ympäröimä uima-allas.

– Ettäkö me tyhjätaskut tekisimme tuollaisen, Eeva Saarelainen muistaa epäröineensä.

Hartiapankkivoimin Nuijatien varteen valmistuneessa rakennuksessa vietettiin avajaisia lokakuussa 1986. Uima-allashan siellä komeili.

Saarelaiset ovat aina halunneet pitää kuntosalinsa helposti lähestyttävänä. Se ei ole estänyt pysymistä mukana liikunnan trendeissä eikä edelläkävijäksikään ryhtymistä.

Spa-toiminta kuntosalissa oli 1980-luvulla uutta, samoin kuin oli ollut Eeva Saarelaisen ohjaama aerobic vuosikymmenen alussa, jolloin pariskunta vielä pyöritti kuntosalitoimintaa Martinlaakson uimahallissa vuokratiloissa.

– Katsottiin Jane Fondan jumppavideota ja siitä se alkoi. Hommattiin sitten Martsarinkin halliin tv-ruutu ja pantiin Fondan kasettia pyörimään, pari muistaa.

–Eeva joutui ohjaajana jumppaamaan penkkipunnerruspenkillä, kun ei enää mahtunut täpötäyden salin lattialle, Pekka virnistää.

Uima-allas tyhjennettiin lopullisesti 1990-luvun lopulla.

– Sen päälle vedettiin parketti. EU-direktiivien velvoittama kolmen uimavalvojan palkkaaminen olisi käynyt liian kalliiksi.

Sari Saarelainen, 35, perheen kahdesta tyttärestä nuorempi, otti yrittäjän ohjat yli kymmenen vuotta sitten ja uskoo menestymisen eväitä riittävän jatkoonkin.

– Tilanne on hyvä, sillä oman kiinteistön ja pitkäaikaisen toiminnan ansiosta olemme vakiinnuttaneet paikkamme liikunta-alalla.

Erilaiset kokonaisvaltaiseen hyvinvointiin keskittyvät, henkistä ja fyysistä kuntoa kehittävät kurssit tekevät vahvasti tuloaan toimintaan.

Yhteistyökumppani kurssien järjestämiseen löytyy sekin perhepiiristä. Sari Saarelaisen sisko Heli on henkisen valmennuksen eri muotoihin perehtynyt ammattilainen, jolla on oma yritysvalmennuksiin keskittyvä yritys.

Puolisonsa Henry Saarelaisen kanssa Sarilla on kaksi vuotta toiminnassa ollut pyöräliike. Kovan tason kilpapyöräilijänä hän on voittanut kymmeniä SM-kisoja.

68-vuotias Eeva Saarelainen työskentelee kuntosalilla myös edelleen aktiivisesti jumppaohjaajana.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta: 

Kehoanalysaattori kertoo solutason tietoa 35 eurolla – uusi teknologia tulee kuntokeskuksiin4.12.2016 08.25
Liikunnanohjaaja neuvoo: Näin puhallat tammikuun kuntoilukipinän kestäväksi liekiksi24.1.2016 08.54
Tv-shopin kuntoiluvälineitä päätyy paljon Vantaan jätevoimalaan20.5.2016 13.50

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu