Puheenaihe

Kielletäänkö talossasi parveketupakointi? – Yle: Moni taloyhtiö lähtee pian mukaan

Yhä useampi taloyhtiö aikoo vuodenvaihteen jälkeen kieltää parveketupakoinnin. Kieltoja haetaan etenkin pääkaupunkiseudulla ja suurissa kaupungeissa, vaikka kieltojen kontrollointi on hankalaa.

Arja-Riikka Nikkilä / Arkistokuva

Suomalaiset taloyhtiöt ovat innolla kieltämässä parveketupakointia heti vuodenvaihteen jälkeen, jolloin lakimuutos helpottaa tupakoinnin kieltämistä parvekkeilla. Asiasta kertoo Yle.

Lakimuuto mahdollistaa sen, että taloyhtiöt voivat hakea kunnalta tupakointikiellon määräämistä huoneistojen parvekkeille, pihoille ja jopa sisätiloihin.

Sekä Kuntaliitto että Isännöintiliitto arvioivat, että taloyhtiöt lähtevät hakemaan tupakointikieltoja vilkkaasti – erityisen paljon kieltämistä ajavia yhtiöitä löytyy pääkaupunkiseudulta ja suurista kaupungeista.

Isännöintiliitossa arvioidaan, että parveketupakointi on monessa taloyhtiössä yksi suurimmista kiistelyn aiheista. 

Tupakointikielto ei kuitenkaan ole uusi asia, sillä sitä on ollut mahdollista hakea, jos se on aiheuttanut terveyshaittaa. Tällaisia kieltoja on kuitenkin ollut vaikeaa saada voimaan.

Kuntaliiton mukaan kiellon kontrollointi aiheuttaa ongelmia: vaikka tupakointikiellon rikkojalle voidaan määrätä uhkasakko, kiellon valvonta on jatkossa hankalaa.

 

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu