Paikalliset

Velmu tahtoo rockfestivaalin Backakseen – Yhdistyspomo tyytymätön nykyiseen festaritarjontaan

MUSIIKKI Tommi Ouvinen täyttäisi Keski-Vantaan tarjonnan vajetta festareilla.

Tommi Ouvinen paukuttaa rumpuja Lunk- ja Rebound-nimisissä rock-pop-yhtyeissä. Kuva on Vernissan toisesta bändikämpästä, jossa vantaalaisyhtyeet harjoittelevat ahkerasti. Vantaan ja yksityisten vuokraamista bänditiloista oli pulaa 10 vuotta sitten, mutta nykyään niitä on Ouvisen mukaan riittävästi: bändikeskuksia on toistakymmentä.

Johanna Erjonsalo

Keski-Vantaa on jäänyt pahasti paitsioon musiikkitarjonnan saralla, joten sinne voisi perustaa rockfestivaalin. Paikaksi sopisi Backaksen kartanon alue, jossa elävää musiikkia on ollut ennenkin.

Näin ehdottaa Velmu ry:n pitkäaikainen toiminnanjohtaja Tommi Ouvinen.

– Muistan, kuinka Zero Nine (kotimainen heavy rock -yhtye) esiintyi Backaksessa 80-luvulla. Viime vuosina Keski-Vantaalla on lähinnä ollut vain hotelliravintolakeikkojen tyylistä tarjontaa.

Vantaalle tarvittaisiin enemmän vantaalaissyntyistä, ruohonjuuritasolta kumpuavaa persoonallista, viihtyisää musiikkitoimintaa."

HOK-Elanto ja Vantaa puuhaavat parhaillaan Backakseen palveluja. Ouvisen mukaan Velmu olisi halukas viemään festariajatustaan eteenpäin tänä vuonna. Konkreettista suunnitelmaa festivaalin sisällöstä tai rahoituksesta ei vielä ole.

– Festari voisi kuitenkin toteutua lähivuosina, sillä nykyisin erilaisia avustuksia jaetaan kulttuuritoimintaan aiempaa avoimemmin.

Siinä missä Keski-Vantaalta puuttuvat kunnon esiintymispaikat, Itä- ja Länsi-Vantaalla tilanne on kohtuuhyvä, Ouvinen arvioi. Velmu järjestää eri musiikkityylejä edustavia klubejaan enimmäkseen Vernissassa, ja Tikkurilan ja Myyrmäen seuduilla on jonkin verran live-keikkabaareja.

– Ei tarvitse välttämättä lähteä Helsinkiin keikkojen perässä.

Festaritarjonta sen sijaan ei herätä Ouvisessa riemunkiljahduksia. Hänestä Ankkarockin jättämää aukkoa ei ole pystytty täyttämään: Tikkurila Festivaali on ”valmiiksi pureskeltu formaatti”, samoin kuin ensi kesänä aloittava Rockfest.

– Tavallaan on ihan kiva, että Vantaa saa uuden festarin. Kuitenkin se on rumasti sanottuna bulkkituote. Vantaalle tarvittaisiin enemmän vantaalaissyntyistä, ruohonjuuritasolta kumpuavaa persoonallista, viihtyisää musiikkitoimintaa: sellaista otetta, jota löytyy Louhela Jamista ja Koisorockista.

Mikä Velmu?

Vantaan elävän musiikin yhdistys Velmu ry on perustettu 1978 edistämään Vantaan musiikkikulttuuria ja -harrastajien asiaa. Toiminta on suunnattu pääosin nuorille.

Toiminnasta vastaa yksi palkattu täysipäiväinen työntekijä Tommi Ouvinen, työllistettäviä, muutamia osa-aikaisia ja kymmeniä vapaaehtoistyöntekijöitä. Yhdistyksessä on 450 jäsentä.

Velmu tarjoaa mm. klubeja, soitonopetusta, festarimatkoja, leirejä ja bänditiloja.

Toiminta pyörii reilulla 100 000 eurolla. Vantaa antaa toiminta-avustusta (33 000 euroa 2016) ja loput rahoituksesta katetaan projekteilla ja omavarainhankinnalla.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta: 

Backaksen kartanon suunnitelmat täsmentyivät: tulossa kauppa, luontokeskus ja asuntoja30.11.2016 06.40
Kartano remontoidaan ravintolaksi – Backaksesta visioidaan luontokeskusta14.9.2016 06.15
Pomot: Uusi rockfestari on kaivattu piristysruiske Vantaalle – "Toivottavasti Rammstein soittaa Vehkalan maailmankartalle"4.12.2016 07.35
Uudelle suomalaisfestarille jättisuosio: parissa tunnissa 25 000 myytyä lippua16.12.2016 12.45
"Ensi kesän esiintyjäkaarti on tähän asti kovin" – Tikkurila Festivaali julkisti jo kahdeksan eturivin esiintyjää8.11.2016 11.00
Velmutalon myynnissä otettiin aikalisä – talon puolesta kampanjoidaan nyt adressilla24.8.2016 14.33

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu