Puheenaihe

Jättisuosittu ruoka mullistuu Suomessa – aiotko kokeilla tätä?

Lihanjalostaja HK yrittää mukaan mukaan terveystrendeihin tällä tuotteella.

HK / pressikuva

Suomalaiset rakastavat jauhelihaa sen kaikissa muodoissaan. Puolikansallinen kansanherkku ei kuitenkaan istu terveystrendeihin, etenkään kun kyse on porsaanjauhelihasta.

Ruokavalmistaja HK yrittää nyt kosiskella jauhelihan syöjiä uudella tuotteella, jossa terveystrendit yhdistyvät helppouteen.

HK kertoi keskiviikkona tuovansa kauppoihin PoPoksin nimeämänsä porsas-porkkanajauhelihan. Tuotteessa on 75 prosenttia porsaan jauhelihaa ja 25 prosenttia porkkanaa.

HK:n mukaan neljännes suomalaisista kuluttajista on ilmoittanut, että haluaa lisätä kasvisten syömistä lihan rinnalla.

Kasvisten pilkkominen ja esivalmistelu osana ruuanlaittoa koetaan kuitenkin työlääksi ja aikaa vieväksi.

Arjessa halutaan laittaa helppoa ja terveellistä ruokaa, jonka valmistamiseen ei mene paljoa aikaa.

– Kuluttajien toiveet olivat meillä ohjenuorana, kun lähdimme kehittämään uutta tuotetta. Jauheliha on yhä edelleen suosituin liharaaka-aine arkiruuanlaitossa. Jauheliha sai kaverikseen porkkanan, helposti valmiiksi yhdistettynä, sanoo kertoo HKScan Finland Oy:n kategoriapäällikkö Jonne Hyvönen.

HK:n mukaan "PoPoa" voi käyttää samoin kuin tavallista jauhelihaa. Uutuustuotteessa on rasvaa vain 8 prosenttia, joten se päihittää rasvavertailussa terveellisemmän vaihtoehdon, naudan jauhelihan.

Lihatiedotuksen tekemän kyselytutkimuksen mukaan päivittäin tai lähes päivittäin lihaa syövien määrä on kasvanut vuodessa 41 prosentista 44 prosenttiin.

93 prosenttia suomalaisista kertoo syövänsä lihaa. 7 prosenttiä ei syö sitä missään muodossa. 

Aiotko kokeilla porkkanajauhelihaa?

En
56% (247 ääntä)
Kyllä
44% (192 ääntä)
Ääniä yhteensä: 439

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu