Paikalliset

Osa Mikkolan koulun opettajista vetoaa nyt päättäjiin – "Osa meistä on jo menettänyt terveytensä"

Mikkolan koulussa on tehty korjauksia sisäilmaan liittyen, mutta osa oppilaista ja opettajista oireilee yhä. Kuvituskuva.

Johanna Erjonsalo

Osa Mikkolan koulun opettajista vetoaa eri puolueiden edustajiin koulun sisäilmaongelmiin liittyen. Kaupungin päättäjille osoittamassaan avoimessa kirjeessä opettajat vetoavat, että koulun tilanteeseen puututtaisiin nopeasti.

Mikkolan koulussa on tehty niin sanottua oireseurantaa vuodesta 2014. Sivistystoimi on asettanut koululle moniammatillisen sisäilmatyöryhmän. Koulua on vuosien aikana korjattu eri tavoin useaan otteeseen.

Opettajien mukaan heidän terveytensä ja työkykynsä on vaarantunut koulun sisäilmaongelmien takia.

– Osa meistä on jo menettänyt terveytensä, kirjeessä todetaan.

Kirjeessään opettajat kertovat, että he ovat vedonneet asiassa esimieheen ja työsuojeluun jo maaliskuussa 2016. Riittävää muutosta parempaa ei heidän mukaansa ole kuitenkaan tapahtunut.

Opettajat kirjoittavat 26. tammikuuta allekirjoitetussa vetoomuksessaan, että "ratkaisuina voisivat olla johdon tukeminen sisäilmaongelmien ratkaisuissa, välittömästi riittävä määrä nano-tason ilmanpuhdistimia koululle ja tarvittavan väistötilan saaminen nopeasti eniten oireileville työntekijöille ja oppilaille."

Opetuslautakunnan jäsen Jari Jääskeläinen (vas.) on jättänyt aiheesta tutkintapyynnön aluehallintoviraston työsuojelulle.

Vantaan Sanomat kirjoitti opettajien ahdingosta viime jo lokakuussa.

Tämän jälkeen osa koulun opettajista kirjoitti vastineessaan, että he ovat eri linjoilla liittyen sisäilma-asioista tiedottamiseen ja koulun painostavaksi koettuun ilmapiiriin.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta: 

Mikkolan koulun sisäilmamysteeri jatkuu14.10.2016 19.35
Vastine: Emme tunnista väitteitä koulumme viestinnästä31.10.2016 17.05
Kymmeniä kouluja korjataan kesän aikana21.5.2016 07.10
Puolet Vantaan kouluista kärsii sisäilmaongelmista23.8.2014 06.00

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu