Urheilu

Emilia Bottas on vuoden vantaalainen urheilija – lista muista palkituista

Vuoden urheiluteko -palkinto myönnettiin nuorten EM-judolle.

Emilia Bottas kilpailee viikonloppuna Ainossa, kun miehensä Valtteri hakee menestystä samaan aikaan Bahrainin GP:ssa.

Mika M. Niskanen

Uimari Emilia Bottas on valittu vuoden urheilijaksi tänään järjestetyssä Vantaan liikuntagaalassa.

Valinnan teki Vantaan Liikuntayhdistyksen, kaupungin liikuntapalveluiden ja Vantaan Sanomien edustajista koostuva raati.

Bottas ui Suomen joukkueessa, joka sai pronssia 4×100 metrin sekauintiviestissä pitkän radan EM-kilpailuissa toukokuussa. Rion olympialaisissa hän sijoittui naisten sekaviestijoukkueen kanssa 11. sijalle. Hän edusti Suomea myös MM-kisoissa.

Palkitsemisperusteluissa viitattiin tulosten lisäksi Bottaksen, 24, aurinkoiseen olemukseen, joka tekee hänestä erinomaisen lähettilään vantaalaiselle urheilulle.

Uimari on osoittanut syvää omistautumista lajille, vaikka elämässä on viimeisen vuoden aikana tapahtunut paljon: muun muassa seuran vaihto Vandersista Simmis Wandaseen ja avioliiton satamaan polskiminen.

Vuoden urheiluteoksi valittiin Tikkurilan Judokoiden heinäkuussa järjestämät judon nuorten EM-kilpailut.

Energia-areenan isännöimään tapahtumaan osallistui 420 judokaa 41 maasta, mikä teki siitä suurimman koskaan Suomessa järjestetyn judon arvokilpailun.

Kansainvälistä kiitosta sai nuorten osallistuminen talkootöihin ja se, että mukana tasavertaisina toimijoina oli myös erityistä tukea tarvitsevia nuoria.

Vuoden tulokkaan palkinnon pokkasi Sonja Eskelinen Vantaan Hiihtoseurasta.

Vantaalainen voitti viime vuonna SM-kultaa 15 kilometrin vapaalla ja SM-hopeaa kympin perinteisellä. Saavutuksillaan hän eteni Suomen hiihtoliiton nuorten maajoukkueen valmennusryhmään.

Vuoden liikuttaja on länsivantaalainen Keimolan Kaiku, jonka toiminnassa on mukana yhteensä noin 900 lasta, nuorta ja aikuista.

Lentopallossa seuran nuoret ovat viime vuosina pokanneet Suomen mestaruuksia eri ikäluokissa. Seurassa voi harrastaa myös jalkapalloa, salibandyä, hiihtoa ja suunnistusta.

Viime vuonna seura perusti jalkapallon harrasteryhmän alueen vastaanottokeskuksen maahanmuuttajanuorille.

Vuoden valmentajan ja urheiluvaikuttajan arvonimen vastaanotti taitouinnin mahtinainen Ulla Lucenius.

Lajin huipulla jo kolme vuosikymmentä vaikuttanut Lucenius on vuosien saatossa toiminut useissa luottamustehtävissä kansainvälisissä lajiliitoissa.

Marraskuussa hän sai ensimmäisenä suomalaisena koskaan Paragon Award -palkinnon, jonka uintiurheilun kansainvälinen kunniagalleria myöntää erityisestä työpanoksesta.

Urheilijan urapalkinnon sai PK-35 Vantaan pitkäaikainen luottopelaaja ja kapteeni Pirjo Leppikangas, jonka uraan tiivistyy vantaalaisen naisjalkapalloilun nousu.

Hän liittyi seuraan vuonna 2007 sen pelatessa vielä kotimaan kolmanneksi korkeimmalla sarjatasolla. Kahden nopean sarjanousun myötä joukkue pääsi Naisten Liigaan, jossa palkittava voitti viisi Suomen mestaruutta.

Puolustaja ilmoitti uransa päättymisestä noin vuosi sitten.

Elämäntyöpalkinnolla kunnioitettiin Pia ja Ralf Mannerin uraa Vantaan Moottorikerhon hyväksi.

Intohimoiset seuratoimijat ovat vuosikymmenten ajan pitäneet huolen siitä, että Vantaan maine moottoriurheilukaupunkina elää ja voi hyvin.

Vapaaehtoistyön kunniakirja myönnettiin Tikkurila-Seura ry:lle. Perusteluissa todettiin, että yhdistys on tehnyt ansiokasta työtä sadan vuoden ajan vantaalaisen liikunnan ja kulttuurin hyväksi.

Kunniakirjoin palkittiin myös Paavo Koskenkorva ja Jarmo Leväinen, jotka osallistuivat heinäkuussa Vantaalla järjestettyihin elinsiirron saaneiden ja dialyysissä olevien EM-kilpailuihin.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Urheilu

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu