Puheenaihe

Uudistunut Naistenklinikka avautuu maaliskuussa – luvassa monia muutoksia

Naistenklinikka.

Päivi Tuovinen

Naisten ja vastasyntyneiden vaativaan erikoissairaanhoitoon keskittyvä Naistenklinikka avautuu maaliskuussa uudistuneena.

Uudessa lisäsiivessä toimintansa aloittaa naistentautien ja synnytysten päivystys, synnytysosasto, vastasyntyneiden teho-osasto, leikkaus- ja anestesiaosasto sekä kahden laitteen magneettikuvausyksikkö.

Naistenklinikalla hoidetaan terveiden synnyttäjien lisäksi Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin (Hus) alueen vaikeimmat riskiraskaudet sekä hyvin ennenaikaiset keskossynnytykset.

Lisäksi sairaalassa on äitiyspoliklinikka, kaksi lapsivuodeosastoa, lisääntymislääketieteen yksikkö sekä sikiölääketieteen keskus. Myöhemmin keväällä aloittaa seksuaalista väkivaltaa kokeneiden tukikeskus.

– Keskittämällä erikoissairaanhoidon palveluita takaamme parhaan avun naisille, vastasyntyneille ja perheille, perustelee Hyksin naistentautien ja synnytysten toimialajohtaja Seppo Heinonen.

Samassa yhteydessä myös Hyksin naistentautien päivystys keskitetään Naistenklinikalle.

Naistentautien ja synnytysten päivystyksessä hoidetaan kiireellisiä, erikoissairaanhoitoa vaativia potilaita ympäri vuorokauden.

Raskaana olevien päivystys aloittaa toimintansa uusissa tiloissa 1. maaliskuuta, ja naistentautien päivystys siirtyy Kätilöopistolta ja Jorvin sairaalasta Naistenklinikalle 6. maaliskuuta.

Synnyttäjille on jatkossakin päivystysvastaanotot kaikissa Hyksin synnytyssairaaloissa, mutta naistentautien päivystys toimii vain Naistenklinikalla.

Naistenklinikan uudella synnytysosastolla on puolestaan 16 synnytyshuonetta, joista kuuden huoneen käytössä on synnytysammeet.

Myös vastasyntyneiden teho-osasto muuttaa Lastenklinikalta Naistenklinikalle maaliskuun alussa. Osastolle tulee 23 huonetta, joissa on valmius hoitaa 27 lasta.

Osastolla tullaan hoitamaan vuosittain noin 2 000 vastasyntynyttä.

Lisäksi muutosten seurauksena Hyksin kaikki naistentautien leikkaukset siirtyvät Naistenklinikalle.

Uudella anestesia- ja leikkausosastolla on kahdeksan leikkaussalia, heräämötilat, kolme valvontatasoista paikkaa sekä potilaiden leikkausvalmisteluun tarkoitettu tila. Toiminta leikkausosastolla alkaa 6. maaliskuuta.

Naistenklinikalla tehdään vuosittain 4500 suunniteltua naistentautien leikkausta, lisäksi tehdään keisarileikkauksia ja päivystysleikkauksia.

Kätilöopiston sairaalassa ja Jorvin sairaalassa jatkuvat synnytykset ja poliklinikkatoiminta sekä obstetrinen leikkaustoiminta.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat

Uusimmat