Puheenaihe

Helsinki valmiina beibibuumiin – Tältä näyttää uusittu Naistenklinikka

Vauvojen kelpaa jälleen tulla maailmaan Naistenklinikalla, joka avataan peruskorjauksen jälkeen tasan kolmen viikon kuluttua.

Päivi Tuovinen / Arkisto

Helsingin Naistenklinikka avataan tasan kolmen viikon kuluttua peruskorjauksen jälkeen. Raskaana olevien päivystys aloittaa toimintansa uusissa tiloissa heti 1. maaliskuuta.

Naistentautien päivystys siirtyy Kätilöopistolta ja Jorvin sairaalasta Naistenklinikalle 6. maaliskuuta. Hyksin kaikki naistentautien leikkaukset siirtyvät Naistenklinikalle.

Synnyttäjille on päivystysvastaanotot kaikissa Hyksin synnytyssairaaloissa, mutta naistentautien päivystys toimii jatkossa vain Naistenklinikalla.

Uudessa lisäsiivessä aloittaa toimintansa naistentautien ja synnytysten päivystys, synnytysosasto, vastasyntyneiden teho-osasto, leikkaus- ja anestesiaosasto sekä kahden laitteen magneettikuvausyksikkö.

Naistenklinikalla hoidetaan terveiden synnyttäjien lisäksi HUSin alueen vaikeimmat riskiraskaudet sekä hyvin ennenaikaiset keskossynnytykset. Lisäksi sairaalassa on muun muassa äitiyspoliklinikka, kaksi lapsivuodeosastoa, lisääntymislääketieteen yksikkö sekä sikiölääketieteen keskus. 

Myöhemmin keväällä aloittaa seksuaalista väkivaltaa kokeneiden tukikeskus. Röntgenin kahdella magneettikuvauslaiteella kuvataan vastasyntyneiden teho-osaston potilaita sekä gynekologisia potilaita.

Naistenklinikan täysin uudella synnytysosastolla on 16 synnytyshuonetta, joista kuudessa huoneessa käytössä on synnytysammeet. Klinikalla on käytössä myös perheheräämö.

Uudella vastasyntyneiden teho-osastolla vanhemmat voivat osallistua lapsen hoitamiseen ympäri vuorokauden. Vauvoja syntyy vuosittain arviolta 6 500.

Valmistuttuaan vuonna 2018 uusi lastensairaala ja vastasyntyneiden teho-osasto muodostavat toiminnallisen kokonaisuuden.

Tilojen suunnittelussa on huomioitu uusimmat tekniset ratkaisut ja tilajärjestelyt. Sisustuksessa ja pintamateriaaleissa on panostettu viihtyisyyteen, hygieenisyyteen ja helppohoitoisuuteen. Tiloihin pyrittiin saamaan paljon luonnonvaloa. Henkilökunta osallistui suunnitteluun ja värivalintoihin.

Kätilöopiston sairaalassa ja Jorvin sairaalassa jatkuvat synnytykset ja poliklinikkatoiminta sekä synnytyksiin liittyvä leikkaustoiminta.

 

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat

Uusimmat