Pikkulintujen hurja ruokinta vetää massoittain rottia Koivukylään – "Nyt ne repivät autoista jo johdotkin"

Anneli Tuominen-Halomo/kuvituskuva

Lintujen ylenmääräinen talviruokinta näyttää riistäytyneen Vantaan Koivukylästä tyystin käsistä. Helmikuun aikana hyväntahtoiset ihmiset ovat kantaneet Kytötiellä massoittain vaaleaa leipää maastoon – linnut eivät ruoasta kuitenkaan hyödy, vaan kokonaan muut eläinlajit.

– Kyllä tämä ruokinta on mennyt nyt ihan käsittämättömäksi. Tuohon Rekolanpuron töyräälle on nytkin viety valtavat määrät leipää, mutta ei siellä pikkulintuja näy, kertoo Kytötiellä asuva rouva. 

– Nyt siellä hyppii variksia ja tietenkin myös rottia. Rotat ovat tulleet niin röyhkeiksi, että ne eivät enää pelkää ihmisiä, vaan juoksentelevat aivan avoimesti parkkipaikalla. 

Rotista on paitsi esteettistä haittaa myös ikäviä seurauksia autokannalle: Koivukylässä rottien on todettu jyrsivän poikki jopa autojen sähköjohtoja. 

– Tuttavani oli avannut autonsa konepellin ja ihmetellyt, miksi moottoritilassa on verta. Ilmeisesti on käynyt niin, että kun auto on käynnistetty, rotta on silpoutunut, rouva arvioi.

Lintujen ruokkijat ovat ryhtyneet suhtautumaan asiasta huomauttavia ihmisiä kohtaan ylimielisesti.

– Kun sanon asiasta heille, jotka lintuja ruokkivat, tulee aika ilkeitä vastauksia. Yleensä kuulen, että "soita poliisit paikalle". Ei näin lumettomana talvena tarvittaisi lintujen ruokintaa lainkaan, sillä ne leivät eivät lintujen suihin mene, rouva Koivukylästä paheksuu.

Koivukylän paisuva rottayhdyskunta ei ole Vantaalla ainoa laatuaan, sillä muutama päivä sitten Vantaan Sanomat kertoi rottalaumoista Myyrmäessä. Alueella arvioidaan asuvan jo jopa tuhansia jyrsijöitä.

Erityisen ikäväksi asian tekee se, että Kilterin koulun ja Paalutorin välisellä pusikkoalueella lintujen ruokinta on kielletty kylteillä. Kylteistä huolimatta paikalle kannetaan koko ajan leipää ja muuta ruokaa.

Rottien on todettu syövän jopa oksennusta.

 

Written by:

Jari Pietiläinen

Ota yhteyttä

Lisää aiheesta

Kuvat: Näin härskisti rottia syötetään – Helsingissä pohdittu sähköloukkujaHoukuttaako lintulauta rottia? Ammattilainen kertoo vinkit talviruokintaan