Paikalliset

Dixin hulppea parveke tarjoaa mahtavat näkymät – naakat estävät maisemista nautiskelun

KIUSA Lintujen uloste tuhrii konsulttitoimiston huomiota herättävän parveken Dixissä.

Niraksen yläilmojen parvekkeella Dixissä ei paljon nautiskella, koska naakat nakottavat katolla ja ulostavat parvekkeelle, kertoo talous- ja hallintojohtaja Anu Aaltonen.

Armi Suojanen

Täältähän näkee vaikka minne asti! Tuolla siintää Kulomäen täyttömäki ja tuolla pilkottavat Havukosken tornitalot. Alaviistossa on talvilepoa viettävä Suomen suurin viherkatto.

– Se on kesällä todella hieno, ihastelee konsulttitoimisto Niraksen talous- ja hallintojohtaja Anu Aaltonen.

Niraksen toimitilat sijaitsevat Tikkurilassa toimisto- ja liikekeskus Dixissä ja komeat maisemat pohjoiseen avautuvat toimiston parvekkeelta ylimmästä, 11. kerroksesta. Parveke on se iso vihreä suorakaide, joka näkyy junan ikkunasta pohjoisesta tultaessa tai tai jopa kaukaa Kielotien suunnalta.

Toimiston ikkunoista näkyy Jokiniemeen ja Asematielle päin kaupungintalon suuntaan. Kauempana lännessä siintää Flamingon hotellitorni.

Jo aiemminkin Tikkurilassa parissa eri paikassa toiminut Niras pääsi ensimmäisten joukossa valitsemaan uudet tilansa, kun Dixin ensimmäinen vaihe valmistui pari vuotta sitten.

– Koska ylin kerros oli vapaa, varasimme sen, Aaltonen kertoo.

Parveke ei valinnassa painanut, vaan lähinnä oivallinen sijainti ja toimivat tilat. Dixistä pääsee liikkumaan näppärästi junalla niin lentoasemalle kuin muualle maahan. Niraksen työt suuntautuvat lähes kokonaan ulkomaille.

Mutta ei niin hyvää ettei jotain huonoakin. Hulppeilla maisemilla korkeuksissa tehdään töitä lintujen lentokorkeudessa ja se tarkoittaa, että ikkunat tuhriintuvat ulosteeseen.

Ikkunat pestään kerran vuodessa.

– Kun ikkunat on pesty, ei kestää kauan, että ne ovat taas likaiset.

Kadehdittava parveke on vajaakäytöllä, koska naakat istuvat ikkunan pesuun tarkoitetulla kiskolla parvekkeen yläpuolella. Niinpä parvekkeen kaide ja alareuna on tykitetty täyteen kakkaa.

– Aika vähän tämä on käytössä. Käytännössä hyödynnämme parveketta vain pikaiseen vilvoitteluun. Aurinko tänne ei paista kuin vasta myöhään kesäillalla, Aaltonen kertoo.

Dixin ympärillä parveilevien naakkojen suuri määrä on yllättänyt Dixin ylläpitoyhtiön ja kaikki muutkin. Kiinteistöpäällikkö Tom Bergholmin mukaan kukaan ei olisi pystynyt ennakoimaan lintujen määrä.

Lintujen ulosteesta aiheutuvien haittojen torjuminen on kuitenkin otettu vakavasti. Käytössä ovat nyt keinot, joiden toivotaan tepsivän ja pitävän naakat poissa rakennuksen katon reunoilta sekä muilta "tähystyspaikoilta".

Bergholm arvioi, että lintuvahinkotorjuntaan kuluu rahaa tuhansia euroja.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta: 

Pattereista jo 5 päivän häslinki Dixissä – bussiterminaalin sisäänkäynti yhä pois käytöstä9.1.2017 10.56
Nämä liikkeet avaavat Dixissä keväällä – luvassa katuruokaa ja uusi kirjakauppa28.10.2016 14.00
Dixin kakkosvaihe valmis ensi keväänä25.10.2016 06.20
Dixin viereen halutaan uutta – nämä Tikkurilan vanhat maamerkit aiotaan purkaa16.10.2016 06.30
Tikkurilan asemalle tulee lisää parkkipaikkoja pyörille – pyörän saa sisälle Dixin alle syksyllä29.12.2016 07.15

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu