Paikalliset

Mielipide: Vantaan maksullinen pysäköinti on hieno juttu – Näin Tikkurilan pysäköintiä voisi muuttaa vielä parempaan suuntaan

Kadunvarsipysäköinti muuttuu maksulliseksi syksyllä Tikkurilassa, Myyrmäessä ja Kivistössä.

Armi Suojanen

Kadunvarsipysäköinti muuttuu maksulliseksi syksyllä Tikkurilassa, Myyrmäessä ja Kivistössä. Kirjoittaja kaipaa pysäköintiin vielä suurempaa muutosta.

On hieno juttu, että Vantaa pistää pysäköinnin remonttiin ja syksystä alkaen keskuksissa siirrytään maksulliseen pysäköintiin.

Hyvä kädenojennus autoilijoille on ensimmäisen tunnin ilmainen parkkeeraus. Maksullisuus on nykyaikaa ja meidän on seurattava kehitystä.

Toivoisin kuitenkin, että Vantaa parkkiremonttiin ryhtyessään tekisi kokonaisuudistuksen ja ravistelisi myös vanhat piintyneet tavat tälle vuosituhannelle ja saattaisi kaupunkilaiset tasavertaiseen asemaan. Pois kaikki erikoisluvilla hyväksytyt parkkipaikat sekä kaupungin työntekijöiden omat pysäköintialueet, ja säädetään sallitut pysäköintiajat kohteiden luonteelle sopivaksi.

Hyvä esimerkki ikiaikaisesta ajattelutavasta on Tikkurilan kirjaston parkkipaikka. Lähinnä ovea on henkilökunnan parkkipaikka, jossa lukuisilla kilvillä ja ukaaseilla kielletään muiden pysäköinti. Loput parkkialueesta on neljän tunnin kiekkopaikkoja, ja aina täynnä, vaikka kirjastossa ei olisi ketään. Ei se kovin asiakaslähtöistä ajattelua ole, eikä ainakaan kirjastonkävijöitä palvele.

Kun päiväpysäköijät saadaan niille tarkoitetuille alueille, löytyy lyhytaikaisille kävijöillekin helpommin parkkitilaa. Se pitää keskusta-alueetkin elinvoimaisena, kun niihin pääsee pistäytymään. Nykymuotoinen pysäköintiajattelu ruokkii vain kauppakeskuksia.

Joppe Ranta

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta: 

Nyt se on varmaa: Tunnin saa pysäköidä ilmaiseksi9.11.2016 11.57
Vantaalle palkataan lisää parkkipirkkoja – pysäköinti muuttuu maksulliseksi Tikkurilassa ja Myyrmäessä12.9.2016 06.15
Parkkipula piinaa Kivistön keskustassa – Aluepysäköintikielto haittaa pika-asiointia2.3.2016 18.00

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu