Makumaailma

Ruokahävikkiä voi minimoida myös juomalla – näin syntyvät palkitut drinkit

Vuoden hittidrinkiksi ennustettu caipiroska-cocktail täyttää tänä vuonna 25 vuotta.

-

Basilika toi voiton caipiroska-kisassa. Toisen sijan nappasi drinkki, joka ottaa kantaa ruokahävikkiin. Kolmonen yhdistää klassikkoon sherryä.

Vuoden hittidrinkiksi ennustettu caipiroska-cocktail täyttää tänä vuonna 25 vuotta. Juhlavuoden kunniaksi Suomen parhaiden cocktailbaarien baarimestarit kutsuttiin tuunaamaan ikonista juomaa uusiksi.

Finlandia Vodkan järjestämän Project crushed ice -kisan voiton veivät jäänmurtaja Urholla järjestetyssä tilaisuudessa baarimestarit Antti Kuitunen ja JuhoEklund basilikaisella Caipiromana-drinkillään.

Kuitunen ja Eklund edustivat kisassa salakapakaksikin kutsuttua helsinkiläistä Trillby & Chadwick -baaria.

– Hyvä suolaisen ja makean balanssi, jota basilikan yrttisyys täydensi kuitenkaan caipiroskalle ominaista raikkautta menettämättä, kommentoi tuomariston päätöstä Pekka Pellinen, Master Mixologist Finlandia Vodkalta.

Toisen sijan nappasivat ruokahävikin vähentämiseen keskittyneellä Rosque-drinkillään Tony Klärck, Markus Hynninen ja Mikko Karjunen ravintola Groteskista. Drinkin ydin on ylijäämähedelmistä keitetty siirappi.

Kolmanneksi tuli Aimoroskaksi nimetty, 100 Dogs -baarin Jessi Leivon ja Juuso Villasen täyteläinen cocktail, jossa vodkaan yhdistetään kovassa nosteessa olevaa kuivaa sherryä.

Caipiroskasta tuli kaikkien tuntema ja erittäin suosittu juoma."

Caipiroskan taival Suomessa alkoi kevättalvella 1992, kun Finlandia Ambassadors -klubi kokoontui ensimmäistä kertaa Saariselällä. Alkon vientiosasto oli kutsunut koolle eturivin baarimestareita keskustelemaan tavoitteenaan löytää ideoita ja konsepteja Finlandia Vodkan markkinointiin kotimaassa ja ulkomailla. Pertti Siikarla, joka myöhemmin tunnettin erityisesti Suomen baarimestareiden ja kannattajien kerhon F.B.S.K. ry:n neuvonantajana, toi esille caipiroskan. Siikarla oli matkoillaan törmännyt caipirinhaan ja sen vodkapohjaiseen versioon caipiroskaan.

– Ennen Finlandia Vodkan maailmanlaajuista kampanjointia caipiroska oli tunnettu ainoastaan Etelä-Amerikassa. Caipiroskasta tuli hankalan alun jälkeen kaikkien tuntema ja erittäin suosittu juomakategoria ympäri maailmaa. Caipiroskassa yhdistyvät puhtaat ja yksinkertaiset maut, tuore lime ja sokeri, sekä näitä korostava vodka, kertoo Finlandia Vodkan Master Taster Markku Raittinen.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta: 

Helsingissä yritetään tehdä maailman suurin drinkki7.9.2016 10.48
Tiesitkö: Helsinki ja 10 muuta sai oman cocktailin heti kieltolain jälkeen 193213.7.2016 20.00
"Muumijuomasta" tuli Helsingin nimikkococktail – Mutta onko se kopio?10.6.2016 19.10
Shake your Whiskey Baby – salakapakassa sekoitellaan yhdessä29.8.2014 15.09
Teerenpeli napsi voittoja viskifestivaaleilla10.2.2017 16.26
Jussi 69:n baari myi ylivoimaisesti eniten viskiä8.6.2016 21.20
Rumpali-ravintoloitsija Jussi 69:lle musta nimikkolikööri21.3.2017 19.05
Ensimmäinen suomalainen 10-vuotias mallasviski vihdoin valmis5.9.2015 19.00
Lupabyrokratia rajaa irkkupubin viskivalikoimaa25.7.2015 21.30
Suomi juo yhä kahteen tahtiin – Uudenmaan skumppapullo on Lapissa lesti tiukkaa viinaa15.3.2017 07.00
Alkon hyllyt tyhjenivät – juhlasamppanja maistuu suomalaisille13.2.2017 13.10
Vuoden 2016 parhaat viinit sopivat kukkarolle – Nyt nautiskellaan alle 20 eurolla14.12.2016 19.00

Etusivulla nyt

Uusimmat: Makumaailma

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu