Makumaailma

Nyt on erityinen laivamenu – Kokkien kokit kokkaavat yhdessä

Michelin-ravintola Olon Jari Vesivalo ja Oula Kustaa Keijälä vierailevat laivakeittiössä.

Tallink Silja

Pelkkä noutopöytä, halpa alkoholi, burgerit ja äyriäisbuffet ei enää riitä. Laivamatkustajille tarjotaan nykyisin mitä erilaisempia ruokayllätyksiä. On vierailevia mestarikokkeja, teemaviikkoja ja erityisraaka-aineita. Huhtikuun lopussa vuorossa on kahden mestarin pop up.

Ravintola Olon keittiömestari, Kokkien Kokki 2016 Jari Vesivalo sekä Silja Linen ravintolatoimenjohtaja, Kokkien Kokki 2015 Matti Jämsén suunnittelevat ainutlaatuisen yllätysmenun Silja Serenaden Bon Vivant -ravintolaan kahdeksi päiväksi huhtikuun lopussa. Kokkien Kokit ovat itse paikan päällä laivassa toteuttamassa illat.

– Siljan laivoilla ei ole koskaan aikaisemmin toteutettu vastaavaa. Näinä päivinä Bon Vivant -ravintolassa on tarjolla vain tämä erikoismenu. Kyseessä on yllätysmenu, mutta listalta voi etukäteen katsella mitä raaka-aineita annoksissa käytetään, Jämsén kertoo.

Menuvaihtoehtoja on Michelin-ravintola Olosta tuttuun tapaan kaksi; lyhyempi ja pidempi. Lyhyempi menu koostuu viidesta ruokalajista ja pidempi kattaa koko listan. Osa menun annoksista on Olon klassikkoannoksia ja osa on suunniteltu nimenomaan vierailua varten.

Jarin ja Matin ruokafilosofia on hyvin samankaltainen – raaka-aineista ei tingitä ja niiden pitää tulla mahdollisimman läheltä. Tällä kertaa kokonaisuuteen valikoitui muun muassa seuraavia ”tähtiä”: tuoretta vasikkaa Östergötlandista, varhaisen sadon parsaa ja raparperia Gotlannista, punakaalia Kotipellon puutarhasta, emmer-mannaa Malmgårdin tilalta, merikuhaa Inkoosta ja härkäpapua Gobbas Gårdin tilalta.

Raaka-aineista ei tingitä ja niiden pitää tulla mahdollisimman läheltä."

– Olemme keskittyneet parhaisiin pohjoismaisiin raaka-aineisiin. Matin avulla voimme hyödyntää helposti myös Ruotsin tarjontaa, koska siellä kevät on jo aluillaan, Ravintola Olon luova johtaja Jari Vesivalo kertoo.

Vesivalolla ja Jämsénillä on pitkä yhteinen historia ja molemmat odottavat yhteistyötä innolla.

– Olen aikaisemmin ollut Matin kanssa töissä kahdessa eri ravintolassa, ja olen myös saanut seurata hänen valmistautumistaan Bocuse d’Or -kilpailuun kaksi kertaa. Olemme jo kauan miettineet, miten voisimme yhdistää yhteistä historiaamme kokkailujen merkeissä. Odotan yhteistyöltä riemukasta tekemisen meininkiä arvostamastani kokin kanssa.

Mukaan Siljalle tulee myös Olon keittiömestari Oula Kustaa Keijälä. Keijälä ja Jämsén ovat myös vanhoja tuttuja yhteisiltä GW. Sundmansin ajoilta.

Ravintola Olon pop up -menu Silja Serenadella 27.– 28.4. Menut 64/ 85 e.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta: 

Kokkileijonille hävinnyt Ruotsin kokkimaajoukkue alkaa kouluttaa laivakokkeja14.3.2017 11.55
Mitä ihmettä – seitan seilaa jo Itämerellä13.3.2017 18.25

Etusivulla nyt

Uusimmat: Makumaailma

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu