Urheilu

Hopea ei ole häpeä Kiekko-Vantaalle – Joukkueen jättävä Mälkiä: Joukkueen kasvutarina oli hieno

URHEILU Kiekko-Vantaan upea kausi päättyi seurahistorian toiseen hopeaan. Kausi oli kohtalainen myös taloudellisesti.

Kiekko-Vantaan kausi päättyi finaalitappioon SaPKoa vastaan.

Tero Vähämäki

Mestiskausi 2016–17 huipentui kahden ensimmäistä voittoaan tavoittelevan joukkueen väliseen finaaliin. Lopulta jo runkosarjaa ylivoimaisesti hallinnut SaPKo pääsi nostamaan mestaruuspokaalin kohti Trio-areenan kattoa, äänekkäiden savonlinnalaisfanien kiittäessä omiaan.

Loppuottelun hävinneelle Kiekko-Vantaalle kausi oli tappiosta huolimatta onnistunut. Muutamalla viime kaudella rämpineelle joukkueelle hopea ei todellakaan ole häpeä.

Lohipaitojen toimitusjohtaja Kai Sointu kertoo olevansa tyytyväinen etenkin kauden urheilulliseen antiin.

– Kausi meni mielestäni erinomaisesti, Sointu kertoo.

– Joku saattoi ounastella finaalipaikkaa kauden alla, mutta mielestäni tämä meni tuloksellisesti yläkanttiin, hän jatkaa.

Sointu kertoo talouspuolenkin menneen ”ihan ok”. Kiekko-Vantaa on melko lähellä nollatulosta, eli seura on kattanut kauden kulut.

Joukkueen kapteenina tehot 15+30 runkosarjassa nakuttanut Toni Leinonen myöntää Soinnun tavoin olevansa tyytyväinen kauteen.

– Oli hieno kausi! Pitää olla tosi tyytyväinen mitä saavutettiin joukkueena ja miten veimme vantaalaista jääkiekkoa eteenpäin.

Leinosen mukaan yksi Kiekko-Vantaan suurimmista vahvuuksista oli vahva joukkuehenki. Joukkue hitsautui yhteen jo kauden alla järjestetyllä Korean-reissulla.

Ainoastaan puhtaaseen 0-4 tappioon päättynyt finaalisarja jäi kaivertamaan joukkueen avainpelaajiin tälläkin kaudella kuulunutta Leinosta.

– Finaaleissa ei valitettavasti päästy omalle tasolle missään vaiheessa, mitään SaPKolta pois ottamatta. Vähän harmittaa, että se viimeinen tavoite (mestaruus) jäi saavuttamatta.

Mestis-joukkueelle tyypilliseen tapaan myös Tikkurilassa nähdään ensi kaudella erilainen Kiekko-Vantaa. Joukkueen vaihtuvuus on suurta ja nuoret pelaajat on tarkoitus saada suurempiin sarjoihin pelaamaan.

Soinnun mukaan joukkueen runko pysyy kasassa ja tämän kauden Lohipaidoista seuraa jää edustamaan noin puolet.

Yksi varma lähtijä on hyvää työtä joukkueen peräsimessä tehnyt vastuuvalmentaja Simo Mälkiä, joka liittyy ensi kaudella SM-liigaa pelaavan KooKoon valmennusryhmään.

SaiPa-kasvatti puhuu lämpimään sävyyn menneestä kaudesta ja ajastaan Vantaalla.

– Hopea kirkastuu päivä päivältä enemmän. Meidän joukkueen kasvutarina oli tällä kaudella hieno, Mälkiä kertaa.

– Olimme ensimmäisen runkosarjan alussa karsintaviivan alapuolella, mutta onnistuimme käsittelemään tilanteen hyvin ja kävimme hyviä keskusteluita pelaajien kanssa. Sen jälkeen joukkue tuli yhteen ja näimme vaikeudet enemmänkin haasteina, jotka pystyimme voittamaan. Lopputuloksena oli loistava kausi, hän jatkaa.

Viimeiset pari vuotta Vantaalla valmentanut Mälkiä kokee ajan Kiekko-Vantaassa kehittäneen häntä muutenkin kuin valmentajana.

– Olen oppinut tässä joukkueessa niin paljon. Olen kehittynyt niin valmentamisessa kuin joukkueen kasaamisessa suuren vastuun myötä. Välillä ollaan tehty virheitä, mutta niistä on opittu.

Kohti uusia seikkailuja suuntaava Mälkiä haluaa kiittää erityisesti tukijoukkojaan, jotka ovat olleet apuna niin vaikeina, kuin hyvinäkin aikoina.

– Kiitokset kaikille ihmisille, jotka ovat olleet mukana ja auttaneet minua, sekä Vantaata viemään tätä hommaa eteenpäin!

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Urheilu

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu